RegiMaDi Online - Account aanmaken voor klanten in een casus

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 18 Apr 2024 om 10:35 AM op Jos Koedam

Via de casus is het mogelijk de klant toegang te geven tot haar eigen dossier. De klant kan deze vervolgens bekijken via het klantportaal (indien aanwezig).

Om een klant toegang te geven tot haar dossier is het nodig dat een klant een eigen inlogaccount heeft.

Alleen een casusbeheerder kan het account aanmaken via de casus

Het account aanmaken

Een klant zonder account is te herkennen aan het grijze sleutelicoontje.

Door te klikken op dit icoon kan een account worden toegevoegd.

Een klant met een actief account waar nog niet op is ingelogd heeft een oranje sleutelicoontje

Een klant met een actief account waar wel op is ingelogd heeft een groen sleutelicoontje

Afbeelding 1: Het sleutelicoontje voor de klant

Geef een gebruikersnaam op, vaak is het praktisch om hier het e-mailadres van de klant in te vullen. Dat is een veel gebruikte methode bij gebruikersnamen.

Afbeelding 2: Een gebruikersnaam invullen en het account aanmaken

De activatielink voor het account versturen

Als het account is aangemaakt, moet de klant een link ontvangen om het account mee te activeren.

Indien er meerdere portalen bestaan, moet eerst het portaal worden gekozen waar je de klant een account voor wilt geven.

Vervolgens zijn er 3 methoden om de link te sturen:

Gebruik het standaard e-mailformulier om direct de link te sturen

Open de eigen e-mailmodule om het proces daar te voltooien

Kopieer de link en plak (CTRL + V of rechtermuisknop en dan plakken) deze in een andere applicatie