RegiMaDi - de begrippen: Methodiek, werksoort & traject

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 04:06 PM op Jos Koedam

In RegiMaDi maken we gebruiken van de begrippen methodiek, werksoort en traject. In dit artikel wordt toegelicht wat deze begrippen precies inhouden m.b.t. de applicatie.Methodiek


De methodiek is het hoogste niveau van de casus.

Binnen een methodiek worden de instellingen, waarden in de stamtabellen, rechten en rollen geregeld.

Per methodiek kan aangegeven worden of de tijd van de contactmomenten wordt overgezet naar de tijdregistratie in RegiTijd.


Bij het toevoegen van een nieuwe casus is de methodiek de eerste keuze die wordt gemaakt.N.B.: Als een methodiek eenmaal is gekozen, dan kan dit na opslaan niet meer worden gewijzigd.


Instellingen: in de full client van RegiMaDi kan via RegiMaDi - Instellingen - Algemeen op de tab Werkstroom casus worden gekeken naar de instellingen per methodiek.

Denk hierbij aan de naam van de methodiek, de beschikbare prioriteiten, welke velden worden gebruikt in de casus en welke velden verplicht zijn bij het sluiten van een casus of een onderdeel van een casus.Stamtabellen: In de instellingen wordt bepaald welke velden beschikbaar zijn in een casus, bijvoorbeeld de velden voor werksoort en locatie.

In de stamtabellen wordt vervolgens bepaald welke keuzes beschikbaar zijn bij de werksoort en de locatie.

Per waarde in de stamtabel kan worden aangegeven in welke methodieken deze kan worden gekozen. Dit is te zien in de kolom Tonen bij. Door te dubbelklikken op het veld tonen bij in een regel kunnen de methodieken worden geselecteerd.Rechten en rollen: In de tab Instellingen II van de werkstroomcasus kan de casustoegang worden ingesteld. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over de casustoegang.

De rollen worden beheerd via RegiMaDi - Instellingen - Rollen. Een rol wordt gekoppeld aan het account van een persoon en bepaalt tot welke methodieken de betreffende persoon toegang heeft.

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over het aanmaken en beheren van rollen in RegiMaDi.

Op het niveau van de methodiek kan dus een volledige scheiding in toegang tot casussen worden gemaakt.

Een medewerker moet een rol hebben die toegang geeft tot een methodiek om toegang te krijgen tot de casussen van de betreffende methodiek.Werksoort


De werksoort is een eigenschap van een casus. Per methodiek kan worden aangegeven welke werksoorten beschikbaar zijn.

Nadat een casus is toegevoegd kan de casus worden bewerkt en wordt de keuze gemaakt voor een werksoort.

N.B.: Het is niet standaard noodzakelijk of verplicht om de werksoort te gebruiken in een methodiek. Het veld kan volledig worden uitgeschakeld. Het kan worden gebruikt maar niet verplicht zijn. Het kan worden gebruikt en verplicht zijn.Werksoorten worden gebruikt om makkelijk te kunnen filteren op bepaalde casussen. Het kan ook een handig middel zijn voor rapportages in Power BI.Traject


Trajecten worden gebruikt bij de stap dienstverlening van een casus en zijn de concrete vorm van dienstverlening aan de klant/cliĆ«nt. In de stamtabellen zijn de trajecten terug te vinden onder Type Traject. 

Ook hier wordt per methodiek aangegeven welke trajecten beschikbaar zijn.


Er kunnen meerdere trajecten worden toegevoegd aan een casus en ieder traject heeft een eigen start- en einddatum. Ieder traject heeft ook een eigen reeks contactmomenten en taken. 

De bijlagen zijn beschikbaar bij alle trajecten.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren