RegiBeheer - Rollen en rechten toekennen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Tue, 23 Apr 2024 om 02:50 PM op Jos Koedam

INHOUDSOPGAVE

Dit artikel beschrijft het onderdeel rollen en rechten. Dit is te zien als deel 2 van het aanmaken van een gebruikersaccount.

Deel 1, het aanmaken van een webaccount, is hier te vinden:

https://adsysco.freshdesk.com/support/solutions/articles/80000954174-regibeheer-een-webaccount-aanmaken

Bij het aanmaken van rollen en rechten maken we onderscheid tussen een aantal verschillende platforms

• Full client: De full client systemen zijn in principe alleen toegankelijk voor backoffice medewerkers met de rol van applicatiebeheerder
  • Extranet: De gebruikers van het Extranet hebben alleen toegangsrechten tot hun eigen gegevens (nooit tot gegevens van andere gebruikers). Behalve als daar expliciet toestemming voor is gegeven
  • RegiWeb: Binnen RegiWeb worden er meerdere rollen (gebruikers) onderscheiden. De rollen- en rechtenstructuur in RegiWeb wordt toegepast per applicatie.

RegiWeb - Rollen per module

RegiWeb bevat diverse modules, zoals RegiCRM, RegiAct, RegiMaDi, RegiMatch, enzovoort.

In het beheergedeelte zijn rollen per module in te stellen. De mogelijkheden van deze rollen variƫren per module.

Bijvoorbeeld, je kunt een "Kijker" zijn op de Portal of een "Matchmaker" in RegiMatch.

Een universele rol is de "Modulebeheerder". De modulebeheerder heeft toegang tot alle onderdelen van een specifieke module. Als je de "Portal - Modulebeheerder" bent, heb je volledige toegang tot RegiPortal.

Voor een uitgebreide specificatie van de bevoegdheden per rol kan dit artikel worden geraadpleegd.

Aanvullende afscherming per module

Afscherming op inhoud: Uitsluitend toegang tot bepaalde soorten activiteiten in RegiAct, werksoorten in RegiMatch en methodieken in RegiMaDi

Afscherming op werkgebied: Uitsluitend toegang tot inhoud die is gekoppeld aan een bepaalde locatie/werkgebied/postcode

Rollen koppelen

Via RegiBeheer kunnen rollen worden gekoppeld aan gebruikers.

Dit kan via de tegels 'Gebruikers'.

Klik op de betreffende gebruiker in de lijst of zoek eerst op naam en klik dan op de gebruiker.

Kies hiervoor het icoontje 'Gebruiker raadplegen'.

Het scherm van de betreffende gebruiker wordt geopend. Kies hier voor 'Rollen beheren'.

Kies de juiste rol uit de lijst door op het blokje voor de naam van de rol te klikken.

In onderstaand voorbeeld gaan we kiezen voor de rol 'RegiMatch - Matchmaker'.

Als een gebruiker geen rol heeft voor een bepaalde module, heeft die gebruiker geen toegang tot die module.

In het bovenstaande voorbeeld is er bijvoorbeeld geen koppeling met de module RegiMaDi, dus er is geen toegang tot RegiMaDi.

Rollen kunnen worden gekoppeld via een template:

Als er templates zijn aangemaakt, kan een template worden gekozen in het dropdown-menu, en deze wordt dan toegepast op de gebruiker. Na het toepassen kunnen er eventueel nog handmatige aanpassingen worden gemaakt in de geplaatste vinkjes.

Rollen ontkoppelen

Door de vinkjes in de bovenstaande afbeelding uit te schakelen, wordt de rol ontkoppeld.

Rollen kunnen ook worden ontkoppeld via de tegel 'Rollen'.

Door te kiezen voor de rol die ontkoppeld moet worden, wordt een lijst geopend van alle gebruikers met de betreffende rol.

Werksoort en werkgebied koppelen

Na het aanklikken van de rol worden de volgende onderdelen zichtbaar:

1. Alle werksoorten

2. Alle werkgebieden (indien werkgebieden ingesteld zijn via RegiCRM - Instellingen - RegiCare - Instellingen I, "rollen en rechten uitbreiden met werkgebieden).

Standaard wordt er dus gekozen voor een koppeling aan alle onderdelen.

Door te klikken op het vinkje bij nummer 1 - 'Alle werksoorten' - kan er een keuze worden gemaakt uit de verschillende werksoorten. Zodoende kan de gebruiker aan 1 of enkele werksoorten worden gekoppeld.

Vervolgens kan er per werksoort weer worden gekozen voor specifieke werkgebieden.

Kenmerken koppelen voor RegiAct Online

Er zijn bepaalde functionaliteiten in RegiCare die beschikbaar worden door het koppelen van een kenmerk aan een persoon / medewerker.

De belangrijkste functionaliteit betreft verslaglegging / presentie in RegiAct Online.

Om dit te kunnen gebruiken dienen personen gekoppeld zijn als een bepaald type medewerker aan een activiteit.

Een kenmerk koppelen

Het koppelen van een kenmerk kan op een aantal manieren, bijvoorbeeld via de module RegiBeheer - Gebruikers.

Hier kan de gebruiker worden gezocht en op de tab "Kenmerken" kunnen vervolgens kenmerken worden toegevoegd.

Een medewerker toevoegen aan een activiteit

Bij activiteiten in RegiAct Online kunnen medewerkers worden gekoppeld als een bepaald type medewerker, bijvoorbeeld docent, uitvoerder en vastlegger. Voor iedere rol bestaat een kenmerk.

Na het kiezen van type medewerker, kan er worden gekozen voor een specifieke medewerker.

Hier worden alle personen getoond die beschikken over het aansluitende kenmerk.

Dus in de lijst met vastleggers staan alle personen die het kenmerk "RegiAct - Vastlegger" hebben.

Door aan een medewerker het kenmerk "RegiAct - Vastlegger prestatie" of "RegiAct - Coƶrdinator" te koppelen, zal de betreffende medewerker te koppelen zijn aan activiteiten in de betreffende rol.

Voor meer informatie kan dit artikel worden geraadpleegd.

RegiTijd

Als u de module RegiTijd in gebruik heeft, voer dan de handelingen uit die beschreven staan in het artikel Medewerker toevoegen

Meer informatie: