RegiVervoer - Rollen en rechten, autorisaties

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Jul 2022 om 11:39 AM op Jos Koedam

Er bestaan 4 rollen in RegiVervoer:

1.    Modulebeheerder

2.    Coördinator

3.    Planner

4.    Chauffeur (geldt ook voor begeleider)

LET OP:  deze rollen zijn niet dezelfde als de functies welke aan een vrijwilliger (via tabblad functies in Beheer Vrijwilliger) kunnen worden toegekend. De rollen/rechten bepalen de toegang tot de software, de functies bepalen het gebruik in de planning.

We maken onderscheid tussen 5 taken:

1.    Inzien

2.    Exporteren

3.    Aanmaken

4.    Bewerken

5.    Verwijderen / Annuleren

RegiVervoer bestaat uit 12 onderdelen:

1. Passagier
  2. Vrijwilliger
  3. Voertuig
  4. Reserveringen
  5. Planning
  6. Route
  7. Adres (beheer)
  8. Instellingen I (Diensten, Stamtabellen, Instellingen)
  9. Instellingen II (Beperkte set instellingen)
  10. Tools (Beheer – check)
  11. Rapportage (Rapportage, Financieel, Facturatie)
  12. Rapportage rooster

Toelichting rollen

Modulebeheerder: Heeft toegang tot alle onderdelen en kan alle taken uitvoeren in RegiVervoer

Coördinator: Heeft toegang tot de volgende onderdelen en kan van deze onderdelen alle taken uitvoeren:

• Passagier
  • Vrijwilliger
  • Voertuig
  • Planning
  • Route
  • Reservering
  • Adres
  • Instellingen II
  • Rapportage

Heeft enkel inzien rechten tot het volgende onderdeel en kan hier verder geen taken uitvoeren:

• Instellingen I

Verder heeft de coördinator recht om als enige ritten in het verleden in te voeren.

Planner: Heeft toegang tot de volgende onderdelen en kan van deze onderdelen alle taken uitvoeren:

• Passagier
  • Planning
  • Route
  • Reservering
  • Adres

Heeft enkel inzien rechten tot het volgende onderdeel en kan hier dus geen taken uitvoeren:

• Voertuig

Chauffeur: Heeft toegang tot de volgende onderdelen:

• Route
  • Planning

De chauffeur kan bij de planning alle voertuigen inzien maar geen wijzigingen maken in de planning. De chauffeur heeft ook geen toestemming om de blokken reserveringen (nog niet geplande reserveringen) en vrijwilligers in te zien bij de planning. Deze worden dan ook niet getoond.

Bij route kan de chauffeur alleen de routes bekijken waar de chauffeur aan gekoppeld is en de functies gebruiken die voor de chauffeur van toepassing kunnen zijn. Dit zijn alle functies bij de route behalve de volgende functies:

• Bewerken van de algemene opmerking
  • Bewerken van de chauffeursopmerking
  • Bewerken van een reservering

In ontwikkeling: Chauffeur Extranet: Heeft toegang tot de volgende onderdelen:

• Route
  • Vrijwilliger

De chauffeur heeft toegang tot het eigen vrijwilligersprofiel voor RegiVervoer en kan deze beheren.

De chauffeur heeft verder toegang tot de routes waar de chauffeur aan gekoppeld is. De chauffeur kan enkel de routes inzien die in de komende dagen gaan komen en die vandaag en/of gisteren zijn geweest. Dit om te voorkomen dat de chauffeur nog oude routes kan inzien met daarbij het huisadres van passagiers. Verder heeft de chauffeur de beschikking over bepaalde functies die ook in RegiWeb mogelijk zijn. Al dan niet achter een instelling of dit wel of niet mogelijk is.

Hoe de rollen en rechten via het Extranet precies gaan verlopen moet nog verder uitgewerkt worden.

Beheer

Via het onderdeel Beheer - Rollen kan worden gezien welke rechten de verschillende rollen hebben. Hieronder een overzicht per rol.