RegiTijd full client - Reisdag vaste werkplek

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 04:21 PM op Jos Koedam

Reisdag vaste werkplek

Als een medewerker geen recht heeft op een vaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en alleen recht heeft op een reiskostenvergoeding op de dagen dat er naar een vaste werkplek is gereisd, dan kan die medewerker die reisdagen in RegiTijd registreren.

Daarna kunnen gegevens mbt het aantal reisdagen per medewerker opgehaald worden tbv declaratie of nacalculatie.

In dit artikel staat beschreven:

Hoe moet RegiTijd full client ingericht worden?

• Open RegiTijd full client
  • Klik op menu ‘Bestand’
  • Klik op ‘Stamgegevens’
  • Klik op ‘Tijdschrijf rubrieken’
  • Selecteer soort rubriek ‘ORT uren’
  • Voeg een rubriek toe, geef deze de omschrijving ‘Reisdag (voer 1 uur in)’ en de status ‘-3’

• Sla de wijziging op en sluit het scherm m.b.v. deze knop
  • Klik op menu ‘Medewerkers’
  • Selecteer de medewerker die op de rubriek ‘Reisdag (voer 1 uur in)’ moet kunnen registreren
  • Klik in kolom ‘ORT+’ op het pijltje
  • Selecteer de optie ‘geen ORT / wel extra’ of ‘wel ORT / wel extra’
  • Sla de wijziging op en sluit het scherm m.b.v. deze knop

• Klik op menu ‘Opdrachten’
  • Klik op tabblad ‘Opdrachtregels’
  • Zet links onderaan een filter op de opdracht waaraan nu al de ORT-rubrieken gekoppeld zijn
  • Zorg ervoor dat onder het blauwe woord ‘opdrachtregels’ in veld ‘opdracht’ de gewenste opdracht, in veld ‘rubriek’ ‘Reisdag (voer 1 uur in)’ en evt. in veld ‘werkgebied’ het gewenste werkgebied staat

• Klik op de knop met de groene plus om een opdrachtregel met deze rubriek toe te voegen
  • Sla de wijziging op en sluit het scherm m.b.v. deze knop

Koppel daarna de opdrachtregel aan de medewerkers.

Welke werkafspraken m.b.t. registratie van een reisdag moeten er gemaakt worden?

De organisatie maakt een werkafspraak dat als een medewerker geen recht heeft op een vaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en alleen recht heeft op een reiskostenvergoeding op de dagen dat er naar een vaste werkplek is gereisd, de medewerker dit in regiTijd registreert op de opdrachtregel met de rubriek ‘Reisdag (voer 1 uur in)’. De medewerker dient op een reisdag op de juiste dag 1 uur in te voeren. Deze uren worden niet geteld als saldo-uren.

De organisatie bepaalt hoe de declaratie/nacalculatie van het aantal reisdagen verloopt (wie wat wanneer doet).

Waar en wat dient de medewerker in RegiTijd online te registreren?

• Open RegiTijd
  • Klik op ‘Urenstaat’
  • Open de gewenste week
  • Klik onder ‘ORT uren / Reisdagen’ op het plusje
  • Selecteer de opdrachtregel met de rubriek ‘Reisdag (voer 1 uur in)’

• Voer op de dag dat er naar een vaste werkplek is gereisd 1 uur in. Deze uren worden niet geteld als saldo-uren
  • Klik op de knop 'Opslaan'

Hoe kan een medewerker het aantal reisdagen uit RegiTijd online halen?

• Open RegiTijd
  • Klik op ‘Tijdsbesteding’
  • Onder ‘ORT uren’ staat in de regel van ‘Reisdag (voer 1 uur in)’ het aantal reisdagen per kwartaal en het totaal aantal tot nu toe

Hoe kan het aantal reisdagen per medewerker uit RegiTijd full client gehaald worden?

• Open RegiTijd full client
  • Klik op menu ‘Overzichten’
  • Zet linksboven onder 'periode' de gewenste periode
  • Klik onderin op tabblad ’Overzichten overig’
  • Zet rechts onderaan een stip bij 'reisdagen'
  • Klik op de knop met de printer

• Bekijk in het overzicht per medewerker het aantal reisdagen