Algemeen - Raadplegen gebruikerslijsten & aanpassen toegang

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 12:09 PM op Jos Koedam

In de full-client applicaties is het mogelijk om in te zien welke gebruikers er toegang tot de applicatie hebben. In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze informatie per applicatie opgevraagd kan worden en eventueel kan worden aangepast.

Belangrijk om te weten is dat de rechtenstructuur voor de full client los staat van de webomgeving.

Accounts voor regiWeb werken op basis van rollen.

• Raadpleeg dit artikel voor informatie over het aanmaken van een webaccount.
  • Raadpleeg dit artikel voor informatie over het koppelen van een rol.
  • Raadpleeg dit artikel voor informatie over de specifieke bevoegdheden van de verschillende rollen.

In onderstaande beschrijvingen wordt aangegeven waar je de gebruikerslijsten van de verschillende full clients kunt vinden.

Als laatste wordt toegelicht wat de verschillende userlevels betekenen voor een full client gebruiker.

Door in de inhoudsopgave op een bepaalde full client te klikken, ga je direct naar dit onderdeel.

INHOUDSOPGAVE

RegiAct

Locatie: Bestand > Toegang > Toegang RegiAct

1. RegiAct FC: met dit vinkje kan de gebruiker toegang worden verleend tot RegiAct full-client.
  2. RegiAct WC: met dit vinkje kan de gebruiker toegang worden verleend tot RegiAct web-client (RegiWeb).

RegiCRM

Locatie: RegiCRM > Instellingen > Gebruikers > Gebruikerslijst

In dit overzicht worden alle gebruikers met toegang tot RegiCRM weergegeven. De toegang tot RegiCRM kan hier niet worden bepaald. Dit is afhankelijk van het gebruikersniveau. In dit artikel kunt u meer lezen over de toegang tot CRM.

1. Wanneer de checkbox met het label 'Toon gebruikers van alle regiCare applicaties' aangevinkt staat, worden ook de gebruikers met toegang tot andere RegiCare applicaties getoond die geen toegang hebben tot RegiCRM.

RegiKas

Locatie: Bestand > Gebruikers > Toegang RegiKas

1. RegiKas FC: met dit vinkje kan de gebruiker toegang worden verleend tot RegiKas full-client.

RegiLocatie

Locatie: Bestand > Toegang > Toegang

1. RegiLocatie FC: met dit vinkje kan de gebruiker toegang worden verleend tot RegiLocatie full-client.

RegiMaDi

Locatie: RegiMaDi > Instellingen > Gebruikers > Gebruikerslijst

1. Rol: toegang tot RegiMaDi Online wordt bepaald aan de hand van een rol. In dit artikel kunt u meer lezen over het beheren van rollen in RegiMaDi.

RegiMatch

Locatie: RegiMatch > Instellingen > Gebruikers > Gebruikerslijst

1. Rol: toegang tot RegiMatch Online wordt bepaald aan de hand van een rol. In dit artikel kunt u meer lezen over het beheren van rollen in RegiMatch.

RegiTijd

Locatie: Bestand > Gebruikers > Toegang

1. RegiTijd FC: met dit vinkje kan de gebruiker toegang worden verleend tot RegiTijd full-client.

Toelichting userlevels

• Geen (0)
  • Gast (5): Inzage
  • Gebruiker I (10): In de meeste gevallen voldoende voor het gebruik van RegiCRM.
  • Gebruiker II (20)
  • Gebruiker III (30)
  • Gebruiker IV (40)
  • Gebruiker V (50): Het standaard rechtenniveau. Vanaf dit rechtenniveau kan men aan de slag met RegiMaDi.
  • Beheerder I (60): Rechtenniveau voor RegiAccommodatie. Vanaf dit rechtenniveau kunnen reserveringen worden aangemaakt.
  • Beheerder II (70)
  • Beheerder III (75): Vanaf dit rechtenniveau kan een gebruiker werken met het onderdeel financiën in RegiAct full client.
  • Applicatiebeheerder (80): Vanaf dit rechtenniveau is er in de full client toegang tot instellingen, stamtabellen, accountbeheer, financiën, verwijderen van personen etc. Dit is het hoogste rechtenniveau dat werkt i.c.m. een rol in MaDi en Match.
  • Systeembeheerder (90): Niet toekennen aan gebruikers
  • SA (100): Niet toekennen aan gebruikers

N.B.: In bovenstaande lijst staan de userlevels tussen haakjes aangegeven. Een userlevel voor de full client is niet van toepassing voor de webomgeving.