Werken met de R:\ schijf via de Verkenner van RegiCare

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 12:15 PM op Jos Koedam

Wanneer u gebruikmaakt van de RegiCare applicaties, kan het voorkomen dat u bestand van en naar het RegiCare systeem dient te verplaatsen. In dit artikel leggen wij u uit hoe u hier gebruik van kunt maken.

Wat is de R:\ schijf?

De R:\ schijf is een locatie op het datacenter van AdSysCo waar alleen uw organisatie toegang tot heeft. Medewerkers binnen uw organisatie met een RegiCare full-client account met Desktop rechten hebben hier toegang tot.

Waar dient de R:\ schijf voor?

Op de R:\ vindt u bestanden die betrekking hebben op de RegiCare applicaties. Voorbeelden zijn:

• Sjablonen van brieven voor activiteiten zoals deelnemerslijsten & bevestigingsbrieven (RegiAct),
  • SEPA bestanden voor incasso's die ingelezen kunnen worden bij de bank (RegiAct),
  • Sjablonen van etiketten om stickers met NAW gegevens uit te printen (RegiCRM),
  • Bijlagen die aan casussen worden toegevoegd (RegiMaDi),
  • Huurcontracten (RegiLocatie),
  • Rapportages (PowerBI).

Hoe open ik de R:\ schijf?

Om de R:\ schijf van RegiCare te openen, dient er eerst met uw RegiCare full-client account ingelogd te worden op https://hosting.regicare.nl. Eenmaal ingelogd ziet u de apps waar u toegang tot heeft. Open nu 'Verkenner'.

Er wordt nu een RDP (Remote Desktop Protocol) bestand gedownload. Open dit bestand. Er wordt u nu nogmaals gevraagd om in te loggen met uw RegiCare full-client account. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld en inlogt zal de Verkenner geopend worden.

Hoe kopieer ik bestanden van en naar de R:\ schijf?

Door bovenstaande stap uit te voeren - Hoe open ik de R:\ schijf? - is er nu een Verkenner gestart met daarin toegang tot de R:\ schijf. Deze verkenner verleent toegang tot de data van uw organisatie welke gehost staat op het datacenter van AdSysCo.

Let op: Het is belangrijk om te realiseren dat deze verkenner verschilt van de lokale verkenner op uw PC. Uw lokale verkenner kan geopend worden middels de toetscombinatie Windows + E.

Bestanden kunnen van uw lokale PC overgezet worden naar de RegiCare R:\ schijf door deze te kopiëren. In onderstaand voorbeeld wordt de lokale verkenner links weergegeven en de RegiCare verkenner rechts. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt kopiëren en kies voor 'Kopiëren'. Het is ook mogelijk om meerdere bestanden tegelijk te kopiëren.

Let op: het is niet mogelijk om de bestanden vanaf de lokale verkenner te slepen naar de RegiCare verkenner (en visa versa).

Klik vervolgens met de rechtermuisknop binnen de map waar u het bestand naartoe wilt kopiëren en kies voor 'Plakken'. Het bestand wordt nu naar de R:\ schijf gekopieerd.

Het kopiëren van bestanden van de RegiCare R:\ schijf naar de lokale PC werkt op dezelfde manier, maar dan andersom.