Apple ondersteuning (iOS & MacOS)

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 12:04 PM op Jos Koedam

RegiCare kent twee omgevingen, namelijk de full-client en de web-client. In dit artikel leggen wij u uit hoe er van onze software gebruik gemaakt kan worden vanaf een Apple apparaat.

Full-client

De full-client is ontwikkeld voor het Microsoft Windows platform. Echter is het mogelijk om de RegiCare full-client applicaties vanaf een Apple apparaat te gebruiken, voor zowel de mobiel apparaten (iOS) als de desktops & laptops (MacOS).

Let op: AdSysCo draagt deze oplossing voor als alternatief voor het Microsoft Windows platform, echter biedt AdSysCo geen officiële ondersteuning voor RegiCare full-client applicaties die gebruikt worden op een Apple apparaat.

iOS - Mobiele apparaten (iPhone & iPad)

Om vanuit iOS verbinding te maken met de RegiCare full-client applicaties dient er vanuit de App Store de volgende app gedownload te worden:

Remote Desktop Mobile

Let op: omdat de RegiCare full-client applicaties vele gedetailleerde opties bevatten, is het niet verstandig om dit vanaf een klein scherm te beheren. Wij adviseren (naast het feit om voor de RegiCare full-client applicaties Windows te gebruiken) om de RegiCare full-client applicaties vanaf een desktop of laptop te beheren.

Eenmaal de app te hebben geïnstalleerd is het mogelijk om de RegiCare full-client applicaties te starten. Lees hieronder RegiCare full-client applicaties openen vanuit Microsoft Remote Desktop voor meer informatie.

MacOS - Desktops & laptops (Mac, MacBook, MacBook Pro, etc.)

Om vanuit MacOS verbinding te maken met de RegiCare full-client applicaties dient er vanuit de Mac App Store de volgende app gedownload te worden:

Microsoft Remote Desktop

Eenmaal de app te hebben geïnstalleerd is het mogelijk om de RegiCare full-client applicaties te starten. Lees hieronder RegiCare full-client applicaties openen vanuit Microsoft Remote Desktop voor meer informatie.

RegiCare full-client applicaties openen vanuit Microsoft Remote Desktop

Bovenstaande apps, Remote Desktop Mobile & Microsoft Remote Desktop, zijn beide door Microsoft ontwikkeld. Hiermee kan via een "remote desktop" verbinding gemaakt worden met de Microsoft Windows systemen van AdSysCo. Om de RegiCare full-client applicaties te openen waar u toegang tot heeft dient u vanuit uw webbrowser in te loggen op https://hosting.regicare.nl. Hier vindt u de RDP koppelingen (Remote Desktop Protocol) die het mogelijk maken om de RegiCare full-client applicaties in de bovengenoemde apps van Microsoft te openen.

Web-client

Omdat de web-client - zoals de naam al suggereert - ontwikkeld is voor de webbrowser is het mogelijk om gebruik te maken van RegiWeb middels uw favoriete webbrowser. Het Apple platform verschilt hierin niet van het Microsoft platform. Voor beide platformen zijn webbrowsers zoals Mozilla Firefox & Google Chrome beschikbaar. Daarnaast heeft Apple ook een eigen browser genaamd Safari