RegiMaDi - Het afsluiten en archiveren van casussen, korte contacten en het wijzigen/vervangen van meerdere opdrachtregels (RegiMaDi)

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 08 Sep 2022 om 02:40 PM op Jos Koedam

Via het onderdeel Casus - Zoeken - Geavanceerd kan via het uilicoontje een scherm met mogelijke acties worden aangeroepen.

N.B.: Maak bij het zoeken de juiste selectie en besef goed dat de acties worden uitgevoerd op alle regels in het zoekresultaat!

Algemeen - Casussen afsluiten en archiveren

Een casus kan worden afgesloten of gearchiveerd.

Afsluiten houdt in dat de casus nog wel gevonden kan worden in RegiMaDi Online, maar niet langer zichtbaar is in de caseload van de beheerder/consulent(en).

Archiveren houdt in dat de casus niet langer gevonden kan worden in RegiMaDi Online.

De applicatiebeheerder kan de casus nog wel vinden via de full client van RegiMaDi.

Afsluiten casussen: Geef in het datumveld aan welke afsluitdatum de casussen moeten krijgen

Met de vink “Afsluiten forceren indien casus niet volledig is” kunnen de geselecteerde casussen hard afgesloten worden zonder te kijken naar de eventueel verplichte velden van de casussen

Bij archiveren werkt dit op dezelfde manier.

• Met de button “Toepassen” wordt de actie uitgevoerd. Het programma laat in het tabblad “Resultaten” de verwerkte casussen zien met eventueel een opmerking

Nadat het programma klaar is kan met de button “Kopiëren” het resultaat naar het klembord worden gekopieerd. Zo is het mogelijk om van de uitgevoerde actie een Excel te maken als naslag.

Voorbeeld van zoekopdracht:

Het is begin 2020 en het is de bedoeling dat alle open casussen waarbij meer dan 6 maanden geen contactmoment heeft plaatsgevonden worden afgesloten.

1. Bij status kiezen voor: Te verwerken, open, wachtlijst en af te sluiten

2. Bij laatste contact kiezen voor: < 01-07-2019    (kleiner dan 1 juli 2019)

3. Selecteer de casussoorten waarvoor de casussen moeten worden afgesloten

4. Kies voor zoeken om het resultaat te krijgen

RegiTijd - Opdrachtregels wijzigen

Op de tab 'RegiTijd' kan aan de selectie van casussen een bepaalde opdrachtregel worden gekoppeld .

Verlopen opdrachten kunnen worden getoond.

De volgende acties zijn mogelijk:

Koppelen van een opdrachtregel aan de casussen:

1. Vink de radiobutton (witte rondje) aan
  2. Selecteer in de bovenste drop-down de opdracht
  3. En vervolgens in de onderste drop-down de opdrachtregels
  4. Vink eventueel “Enkel lopende trajecten en casussen “ aan.
  5. Klik op “Toepassen” en vervolgens verschijnt het resultatenscherm

Vervangen van opdrachtregels door andere opdrachtregels. Alle opdrachtregels worden vervangen, dus ook die uit het verleden:

1. Vink de radiobutton (witte rondje) aan
  2. Selecteer in de bovenste drop-down de opdracht
  3. En vervolgens in de onderste drop-down de opdrachtregels
  4. Vink ook “Deze opdrachtregel vervangen” aan
  5. Selecteer de opdracht
  6. Selecteer vervolgens de opdrachtregel
  7. Klik op “Toepassen” en vervolgens verschijnt het resultatenscherm. De casussen worden afgesloten per datum die is ingegeven. Indien bv een contactmoment bestaat later dan de opgegeven datum wordt de afsluitdatum van de casus de datum van dat laatste contact. Eventuele openstaande taken worden geannuleerd.
  8. Vink eventueel “Enkel lopende trajecten en casussen “ aan.

Filtering van casussen

Casussen kunnen op vele manieren worden gefilterd. De filtering is opgebouwd uit enkele tabbladen, die allen gecombineerd werken. Een selectie opgegeven in een tabblad is nog steeds actief bij selectie van een ander tabblad.

Met de resetbutton wordt een ingevoerde selectie in alle tabbladen ongedaan gemaakt.

Linksonder is de mogelijkheid om een selectie te maken van de verschillende methodieken.

Tabblad Casus

In bovenstaand voorbeeld zijn de selectievelden gerelateerd aan de volledige casus te zien.

Tabblad Traject

Met dit tabblad worden onderdelen van casussen gebruikt om een filtering te doen.

De tabbladen Kader I en Kader II zijn gericht op het gebruiken van personen, organisaties e.d. bij het zoeken naar casussen.

Bij gebruik van deze tabbladen wordt er in feite gezocht naar casussen waarbij de geselecteerde personen, organisaties e.d. gekoppeld zijn in het kader.

N.B.: Rechten en rollen zijn van toepassing op deze functionaliteiten. Het is dus niet mogelijk om casussen af te sluiten of te bewerken waar op basis van de rol geen toegang voor bestaat.

Het advies is dan ook om dergelijke wijzigingen alleen uit te laten voeren door applicatiebeheerders.