RegiCRM - Kenmerken aanmaken

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 08 Sep 2022 om 12:51 PM op Jos Koedam

In de full client van RegiCRM kunnen kenmerken worden aangemaakt en beheerd via RegiCRM - Instellingen - Kenmerken

Verwijderen is niet mogelijk via dit onderdeel, maar kan worden geregeld door een e-mail te sturen naar de helpdesk.

Kenmerken kunnen in RegiCRM Online worden gebruikt in het onderdeel Overzichten - CRM.

In de full clients kunnen in de zoek- en correspondentieschermen selecties worden gemaakt op basis van één of meerdere kenmerken.

Zodoende kunnen overzichten worden gegenereerd of correspondentielijsten worden aangeroepen.

Hoofdkenmerk toevoegen

Navigeer in de full client van RegiCRM naar RegiCRM - Instellingen - Kenmerken.

Een nieuw hoofdkenmerk toevoegen kan met behulp van het groene plusje linksonder in het scherm.

In bovenstaand voorbeeld is 'Nieuwsbrief' een hoofdkenmerk.

Subkenmerk toevoegen

Een subkenmerk aanmaken onder 'Nieuwsbrief' werkt door op het hoofdkenmerk te klikken en vervolgens te kiezen voor het groene pijltje.

Het is niet mogelijk om een subkenmerk toe te voegen onder een kenmerk dat reeds is gekoppeld aan een persoon, organisatie of groep.

In overleg met de helpdesk van AdSysCo kunnen wel aanpassingen worden gemaakt in de bestaande kenmerkenstructuur.

Kenmerk, Applicatie, Type en Overig

Kenmerk:

Na het toevoegen van een kenmerk kan een omschrijving worden opgegeven in het invoerveld bij 'Kenmerk:'.

Systeemwaarde hoeft niet te worden ingevuld. Dit is uitsluitend van toepassing op de systeemkenmerken in RegiCRM.

Dat zijn over het algemeen de kenmerken met de naam van een specifieke RegiCare applicatie zoals RegiCRM, RegiAct, RegiMaDi en RegiMatch.

Applicatie:

Standaard worden kenmerken getoond in alle applicaties.

Er kan echter worden gekozen voor het tonen van het kenmerk in één specifieke applicatie door de keuzebutton te kiezen bij de betreffende applicatie.

Type:

Kenmerken kunnen in de full client worden gekoppeld aan verschillende entiteiten. Plaats een vinkje bij de gewenste opties.

Voor de webapplicaties geldt dat er gebruik kan worden gemaakt van kenmerken bij personen, organisaties, medewerkers en groepen.

Overig:

Plaats een vinkje bij Online tonen als het kenmerk zichtbaar mag zien in webapplicaties (RegiCRM Online).

Het kenmerk kan daarnaast beschikbaar worden gemaakt in de API.