RegiTijd full client - Verminderen urensaldo bij uitbetaling overuren of bij toevoegen overuren als verlofuren

Gemaakt door Arjan De Wit, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 04:22 PM op Jos Koedam

Verminderen urensaldo bij uitbetaling overuren of bij toevoegen overuren als verlofuren

N.B.: Dit artikel betreft RegiTijd full client en deze informatie is bestemd voor applicatiebeheerders en medewerkers P&O.

Als een medewerker overuren (positief urensaldo) heeft en deze uren zijn uitbetaald, dan dienen deze uren in RegiTijd full client van het urensaldo van die medewerker afgetrokken te worden.

Als een medewerker overuren (positief urensaldo) heeft en deze uren moeten als verlofuren worden toegevoegd, dan dienen deze uren in RegiTijd full client van het urensaldo van die medewerker afgetrokken te worden én als verlofuren worden toegevoegd.

Inhoud

INHOUDSOPGAVE

Verminderen urensaldo bij uitbetaling overuren:

Stap 1

Bepaal het aantal overuren/urensaldo:

• Klik bovenin op menu ‘Uren Registratie, het scherm ‘Tijdregistratie’ opent
  • Klik op tabblad ‘Uren registratie’ in veld ‘medewerkers’ en voer de achternaam in van de gewenste medewerker
  • Selecteer onder ‘periode’ het jaar en de week waarvan je het urensaldo wilt bekijken
  • Bekijk naast veld ‘saldo’ het urensaldo van die week

• Beoordeel of het urensaldo volledig of deels verminderd dient te worden en bepaal de hoeveelheid te verminderen uren. In dit voorbeeld 24,00 uur

Stap 2

Verminder het urensaldo:

• Klik bovenin op menu ‘Medewerkers’ en klik op ‘Medewerkers’
  • Selecteer de gewenste medewerker en klik op tabblad ‘Verlof / uren’
  • Check of in veld ‘bij medewerker’ de gewenste medewerkersnaam staat en wijzig deze zo nodig
  • Zet een stip bij ‘uren’
  • Selecteer in het veld ‘uitbetaling uren / overuren’ de systeemtijdschrijfrubriek ‘Uit te betalen uren (in geld of verlof)’

Mocht die rubriek er niet staan, koppel die rubriek dan aan die medewerker (die rubriek moet aan een opdracht zijn gekoppeld), sla de wijziging op en sluit het scherm:

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ververs het scherm ‘Medewerkers’ m.b.v. de knop ‘Vernieuw het scherm’

Check of de stip bij ‘uren’ staat en de gewenste medewerker geselecteerd is. Selecteer in het veld ‘uitbetaling uren / overuren’ de systeemtijdschrijfrubriek ‘Uit te betalen uren (in geld of verlof)’

• Klik op de knop ‘toevoegen item i.v.m. aanpassing verlof / uren’

• Klik in scherm ‘Maak uw keuze’ op ‘Yes’ of ‘Ja’:

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

• Dubbelklik in veld ‘datum’ en voer de datum in die valt in het jaar en de week waarin de correctie moet plaatsvinden
  • Dubbelklik in veld ‘omschrijving’ en voer een omschrijving in, bv. ‘Uitbetaling overuren’
  • Dubbelklik in veld ‘uren’ en voer het negatieve aantal uren in dat in mindering moet worden gebracht

• Klik op de witte vink in het groene blokje om de wijzigingen op te slaan

Stap 3

Bekijk of de correctie naar wens is uitgevoerd:

• Ververs het scherm ‘Tijdregistratie’ m.b.v. de knop ‘Vernieuw het scherm’
  • Ga naar het jaar en de week waarin je het urensaldo verminderd hebt en check of de correctie naar wens is uitgevoerd

Verminderen urensaldo bij toevoegen van overuren aan verlofuren:

Stap 1

Bepaal het aantal overuren/urensaldo:

• Klik bovenin op menu ‘Uren Registratie, het scherm ‘Tijdregistratie’ opent
  • Klik op tabblad ‘Uren registratie’ in veld ‘medewerkers’ en voer de achternaam in van de gewenste medewerker
  • Selecteer onder ‘periode’ het jaar en de week waarvan je het urensaldo wilt bekijken
  • Bekijk naast veld ‘saldo’ het urensaldo van die week

• Beoordeel of het urensaldo volledig of deels verminderd dient te worden en bepaal de hoeveelheid te verminderen uren. In dit voorbeeld 24,00 uur

Stap 2

Verminder het urensaldo:

• Klik bovenin op menu ‘Medewerkers’ en klik op ‘Medewerkers’
  • Selecteer de gewenste medewerker en klik op tabblad ‘Verlof / uren’
  • Check of in veld ‘bij medewerker’ de gewenste medewerkersnaam staat en wijzig deze zo nodig
  • Zet een stip bij ‘uren’
  • Selecteer in het veld ‘uitbetaling uren / overuren’ de systeemtijdschrijfrubriek ‘Correctie overuren’

Mocht die rubriek er niet staan, koppel die rubriek dan aan die medewerker (die rubriek moet aan een opdracht zijn gekoppeld), sla de wijziging op en sluit het scherm:

Ververs het scherm ‘Medewerkers’ m.b.v. de knop ‘Vernieuw het scherm’

Check of de stip bij ‘uren’ staat en de gewenste medewerker geselecteerd is. Selecteer in het veld ‘uitbetaling uren / overuren’ de systeemtijdschrijfrubriek ’Correctie overuren’

• Klik op de knop ‘toevoegen item i.v.m. aanpassing verlof / uren’

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

• Klik in scherm ‘Maak uw keuze’ op ‘Yes’ of ‘Ja’:

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

• Dubbelklik in veld ‘datum’ en voer de datum in die valt in het jaar en de week waarin de correctie moet plaatsvinden, bv. de in-dienst-datum van de medewerker
  • Dubbelklik in veld ‘omschrijving’ en voer een omschrijving in, bv. ‘Vermindering overuren volgens afspraak’
  • Dubbelklik in veld ‘uren’ en voer het negatieve aantal uren in dat in mindering moet worden gebracht

• Klik op de witte vink in het groene blokje om de wijzigingen op te slaan

Stap 3

Bekijk of de correctie naar wens is uitgevoerd:

• Ververs het scherm ‘Tijdregistratie’ m.b.v. de knop ‘Vernieuw het scherm’
  • Ga naar het jaar en de week waarin je het urensaldo verminderd hebt en check of de correctie naar wens is uitgevoerd

Stap 4

Voeg het aantal verlofuren toe gelijk aan het aantal overuren die in mindering zijn gebracht op het urensaldo:

• Klik bovenin op menu ‘Medewerkers’ en klik op ‘Medewerkers’
  • Selecteer de gewenste medewerker en klik op tabblad ‘Verlof / uren’
  • Check of in veld ‘bij medewerker’ de gewenste medewerkersnaam staat en wijzig deze zo nodig
  • Zet een stip bij ‘verlof’
  • Selecteer in het veld ‘uitbetaling uren / overuren’ de systeemtijdschrijfrubriek ‘correctie verlofuren’
  • Klik op de knop ‘toevoegen item i.v.m. aanpassing verlof / uren’

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

• Dubbelklik in veld ‘datum’ en voer de datum in die valt in het jaar en de week waarin de correctie moet plaatsvinden
  • Dubbelklik in veld ‘omschrijving’ en voer een omschrijving in, bv. ‘Verminderde overuren toegevoegd als verlofuren’
  • Dubbelklik in veld ‘uren’ en voer het positieve aantal uren in gelijk aan het aantal overuren die in mindering zijn gebracht op het urensaldo:

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
  • Klik op de witte vink in het groene blokje om de wijzigingen op te slaan

Stap 4

Bekijk of de correctie naar wens is uitgevoerd:

• Klik bovenin op menu ‘Medewerkers’ en klik op ‘Medewerkers’
  • Selecteer de gewenste medewerker en klik op tabblad ‘Verlof / uren’
  • Check links onderaan in veld ‘aanpassingen verlof’ of de correctie naar wens is uitgevoerd