RegiTijd full client - Corrigeren urensaldo

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 02:28 PM op Jos Koedam

N.B.: Dit artikel betreft de full client en deze informatie is bestemd voor applicatiebeheerders en medewerkers P&O.

Als de in-dienst-datum van een medewerker niet op een maandag valt, dan heeft dit een ongewenst effect op het urensaldo (min-/overuren) van de betreffende medewerker.

Als de startdatum (bijvoorbeeld 1 januari) van tijdregistreren van een gehele organisatie niet op een maandag valt, heeft dat een ongewenst effect op het urensaldo (min-/overuren) van alle medewerkers.

Dit ongewenste effect kan verholpen worden door het urensaldo te corrigeren. Het corrigeren wordt uitgevoerd in de full client van RegiTijd.

Voer onderstaande stappen uit.

Stap 1

Bekijk het urensaldo dat gecorrigeerd moet worden:

• Klik bovenin op menu ‘Uren Registratie, het scherm ‘Tijdregistratie’ opent
  • Klik op tabblad ‘Uren registratie’
  • Klik in veld ‘medewerkers’ en voer de naam in van de gewenste medewerker
  • Selecteer onder ‘periode’ het jaar en de week waarvan je het urensaldo wilt bekijken, bv. de week waarin de in-dienst-datum van de medewerker valt
  • Bekijk naast veld ‘saldo’ het urensaldo van die week

• Beoordeel of het urensaldo volledig of deels gecorrigeerd dient te worden en bepaal de hoeveelheid te corrigeren uren. In dit voorbeeld 9,60 uur

Stap 2

Corrigeer het urensaldo:

• Klik bovenin op menu ‘Medewerkers’ en klik op ‘Medewerkers’
  • Selecteer de gewenste medewerker en klik op tabblad ‘Verlof / uren’
  • Check of in veld ‘bij medewerker’ de gewenste medewerkersnaam staat en wijzig deze zo nodig
  • Zet een stip bij ‘uren’
  • Selecteer in het veld ‘uitbetaling uren / overuren’ de systeemtijdschrijfrubriek ‘Correctie overuren’

Mocht die rubriek er niet staan, koppel die rubriek dan aan die medewerker (die rubriek moet aan een opdracht zijn gekoppeld), sla de wijziging op en sluit het scherm:

Ververs het scherm ‘Medewerkers’ m.b.v. de knop ‘Vernieuw het scherm’

Check of de stip bij ‘uren’ staat en de gewenste medewerker geselecteerd is. Selecteer in het veld ‘uitbetaling uren / overuren’ de systeemtijdschrijfrubriek ‘Correctie overuren’

• Klik op de knop ‘toevoegen item i.v.m. aanpassing verlof / uren’

• Klik in scherm ‘Maak uw keuze’ op ‘Yes’ of ‘Ja’:

• Dubbelklik in veld ‘datum’ en voer de datum in die valt in het jaar en de week waarin de correctie moet plaatsvinden, bv. de in-dienst-datum van de medewerker
  • Dubbelklik in veld ‘omschrijving’ en voer een omschrijving in, bv. ‘correctie ivm ongewenst urensaldo’
  • Dubbelklik in veld ‘uren’ en voer het aantal uren in dat nodig is om de gewenste correctie uit te voeren. Voer een positief getal in om een negatief saldo te corrigeren en andersom

• Klik op de witte vink in het groene blokje om de wijzigingen op te slaan

Stap 3

Bekijk of de correctie naar wens is uitgevoerd:

• Ververs het scherm ‘Tijdregistratie’ m.b.v. de knop ‘Vernieuw het scherm’
  • Check of het jaar en de week getoond wordt waarin je een correctie hebt gedaan en check of de correctie naar wens is uitgevoerd