Inloggen in de full client

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Mar 2024 om 09:14 AM op Jos Koedam

Full clients op Hosted RegiCare zijn bereikbaar via https://hosting.regicare.nl

Dit is een webportaal waar met een gebruikersnaam en wachtwoord aangemeld kan worden.

Na het inloggen op het webportaal worden de icoontjes van de full clients zichtbaar waar het betreffende account rechten voor heeft gekregen.

Door op een icoontje te klikken kan, afhankelijk van het type browser en de instellingen van betreffende browser, het volgende gebeuren:

1. De snelkoppeling voor de full client wordt gedownload en staat nu in de downloads folder
  2. De snelkoppeling voor de full client wordt gedownload en direct gestart vanuit de downloads folder

Als de applicatie niet direct start of als er niet direct een nieuw inlogscherm verschijnt, dan staat de snelkoppeling dus in een downloadsfolder. In de browser, meestal rechtsboven, kan er worden gekozen om het bestand direct aan te klikken of om de downloadsfolder te openen.

Na het klikken op Bestand openen wordt de remoteApp gestart:

Kies voor Verbinden en geef de inloggegevens opnieuw op.

TIP:

Als een snelkoppeling van bijvoorbeeld RegiAct 1 keer is gedownload via het webportaal, dan kan deze voortaan worden gebruikt om in te loggen. Het is dus niet nodig om steeds in te loggen op https://hosting.regicare.nl en de snelkoppeling opnieuw te downloaden.

Wij adviseren om de snelkoppeling uit de downloadsfolder te verplaatsen naar een makkelijke plek, bijvoorbeeld het bureaublad, een mapje met andere snelkoppelingen die vaak worden gebruikt of zet het vast op de taakbalk.

N.B.: De downloadsfolder kunt u meestal ook bereiken door via de Windowsverkenner te kiezen voor de map Downloads.

N.B.: Om in te kunnen loggen op een full client moet een full client account zijn aangemaakt. Dit staat los van een account voor RegiWeb. Nieuwe full client accounts kunnen uitsluitend door de applicatiebeheerder of een andere bevoegde medewerker worden aangevraagd via de helpdesk van AdSysCo. Meestal heeft uitsluitend de applicatiebeheerder een full client account nodig om bij de instellingen te kunnen of om accounts aan te maken.