De zichtbaarheid van casussen beperken via teams

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Mar 2024 om 09:03 AM op Jos Koedam

Leestijd: ongeveer 1 minuut.

Wat leer ik?

Mogelijkheden om de toegang tot casussen in RegiMaDi Online te beperken.

Casusrechten

Met de toevoeging van zichtbaarheid zijn er drie niveaus te identificeren welke bepalen of je rechten hebt om een casus te openen.

1. Toegang tot casussoort via rollen en rechten
  2. Zichtbaarheid
  3. 4 instellingen voor casustoegang

De eerste twee niveaus bepalen of casussen überhaupt zichtbaar zijn. Bij casustoegang zijn casussen wel zichtbaar in overzichten, maar kan het zijn dat de toegang geweigerd wordt of dat een reden opgegeven dient te worden.

Lees ook de volgende artikelen over toegang:

Een nieuwe rol aanmaken

Casusbeheer: toegang en logs

Zichtbaarheid

In dit artikel introduceren we het begrip zichtbaarheid waarmee casussen kunnen worden afgeschermd.

Indien deze functionaliteit aanstaat worden gegevens van een casus enkel getoond indien een gebruiker in het kader staat, of lid is van een in het kader gekoppeld team. Casusgegevens worden niet meer getoond in: de casus zelf, overzichten, zoekopdrachten, koppelingen en dienstverlening.

Zichtbaarheid bepaalt of een casus weergegeven wordt en is een grove toegangscontrole. Er is geen toegang tot niet zichtbare casussen. Als een casus zichtbaar is voor een gebruiker, bepalen de toegangsinstellingen of een gebruiker automatisch toegang heeft, een reden op moet geven of in het kader toegevoegd moet worden door de casusbeheerder.

Afbeelding 1: Zichtbaarheid en teams instelling is te vinden op de tab werkstroomcasus - Instellingen II. Dit dient per werkstroomcasus ingesteld te worden. In onderstaand voorbeeld is de werkstroomcasus Huiselijk geweld geselecteerd.

Teams

Een team is een verzameling consulenten en is onderdeel van het kader. Omdat hiermee de zichtbaarheid van casussen bepaald kan worden is het beheer beperkt tot applicatiebeheerders en een nog nader te definiëren rol in het nieuwe rollen en rechten systeem.

Als de gebruiker voldoende rechten heeft om het kader te beheren, mag de gebruiker zowel consulenten als bestaande teams toevoegen. Leden van teams kunnen alle casussen zien waar het team aan gekoppeld is, maar hebben niet automatisch toegang. De toegang tot zichtbare casussen wordt bepaald door de instellingen van casustoegang.