Wachtwoordbeleid RegiCare

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Vr, 22 Mrt om 9:18 AM op Jos Koedam

Wachtwoordbeleid

Het advies vanuit AdSysCo is om Single Sign On (SSO) te gebruiken. AdSysCo ondersteunt bij het implementeren van SSO. Authenticatie vindt plaats tegen de Active Directory van de klanten (Azure AD).

Als SSO niet wordt toegepast, dan kent RegiCare de volgende mogelijkheden om het wachtwoordbeleid in te richten.

Standaard geldt voor alle wachtwoorden die aangemaakt worden dat deze na 2 jaar verlopen. De organisatie kan hierin een andere keuze maken. Daarnaast is het mogelijk om bij het aanmaken van een gebruikersaccount in te stellen dat het wachtwoord verloopt op een bepaalde datum. Er kan dan dus op persoonsniveau afgeweken worden van de standaard. Ook kan er aangegeven worden dat het wachtwoord niet verloopt, mits deze instelling in de ‘Algemene instellingen’ is aangevinkt.

De minimale lengte en het minimale aantal hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale karakters is door een (applicatie)beheerder aan te passen in RegiCRM full client. Standaard staan deze waarden zoals hieronder getoond.

Twee-factor-authenticatie (2FA) is een authenticatiemethode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Binnen RegiCare wordt twee-factor-authenticatie ondersteund. Deze functionaliteit staat niet standaard aan. Als klanten gebruik willen maken van 2FA, kan dit op aanvraag worden ingericht.

Het is in de ‘Algemene instellingen’ van RegiCRM full client mogelijk om het aantal niet succesvolle loginpogingen in te stellen voordat het account blokkeert.

In RegiBeheer worden bij het aanmaken van accounts automatisch wachtwoorden gegenereerd die voldoen aan de ingestelde wachtwoordeisen.

Daarnaast is het mogelijk om zelf een wachtwoord in te voeren. In elk geval moet worden voldaan worden de ingestelde eisen.

Voorbeeld:

Het is bij het aanmaken van een gebruikersaccount mogelijk om aan te geven dat het wachtwoord door de gebruiker gewijzigd moet worden bij de volgende inlog. Daarnaast is het op deze plek mogelijk een verloopdatum aan het account te koppelen.

N.B.: Het resetten van een full client wachtwoord kan aangevraagd worden bij de AdSysCo Helpdesk