RegiTijd full client - Tijdschrijfrubrieken toevoegen en koppelen aan opdracht en medewerker

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Tue, 26 Mar 2024 om 10:30 AM op Arjan De Wit

Tijdschrijfrubriek toevoegen en koppelen aan opdracht en medewerker

Toevoegen tijdschrijfrubriek

Ga naar ‘Bestand - Stamgegevens - Tijdschrijf rubrieken’

1. Selecteer in veld ‘soort rubriek’ onder welke soort je de nieuwe rubriek wilt toevoegen (directe-, indirecte-, overige uren, ORT)

2. Klik op de groene plus om een nieuwe regel toe te voegen

3. Voer de omschrijving van de nieuwe tijdschrijfrubriek in, controleer en wijzig zonodig de van- en/of tot en met-datum, selecteer in kolom 'cluster' de gewenste waarde, selecteer in kolom 'applicatie' de applicatie waarin de rubriek getoond moet worden

4. Bevestig de invoer door op de witte vink in het groene blokje te klikken

Toelichting op kolom 'cluster': in de kolom ‘cluster’ kan een keuze gemaakt worden uit één van de waarden uit de keuzelijst. Deze waarden zijn gebaseerd op de dienstsoorten die in het Sociaal Werk (= domein Welzijn) geboden worden. Als bij elke tijdschrijfrubriek het veld gevuld is, dan is het in RegiTijd full client mogelijk om gegevens te genereren mbt tijdschrijfrubriekcluster. Deze gegevens geven inzicht in hoeveel uren (indirect hoeveel geld) er is geregistreerd op tijdschrijfrubrieken van een clustersoort, bv Individuele dienstverlening. Als er dan ook gegevens zijn mbt aan hoeveel burgers een bepaalde dienstsoort hebben afgenomen, bv Individuele dienstverlening, dan is te berekenen hoeveel uur er per burger of hoeveel uur per casus besteed is.

Koppeling rubriek aan een bestaande of nieuwe opdracht

Om ervoor te zorgen dat men op de nieuw toegevoegde tijdschrijfrubriek uren kan registreren, moeten er nog enkele stappen uitgevoerd worden.

Ga naar ‘Opdrachten - tabblad Opdracht’

1. Selecteer een bestaande opdracht

2. Of voer een nieuwe opdracht toe door op de groene plus te klikken en minimaal de volgende velden in te vullen of te checken; opdrachtgever, omschrijving opdracht, startdatum, einddatum

Klik vervolgens op tabblad ‘Opdrachtregels’

1. Selecteer de gewenste opdrachtgever

2. Selecteer de opdracht waaraan de rubriek toegevoegd moet worden

3. Selecteer de rubriek die toegevoegd moet worden

4. Selecteer evt. het gewenste werkgebied

5. Klik op de groene plus om de opdrachtregel toe te voegen

Koppeling opdrachtregel aan een medewerker

Ga naar ‘Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels’

1. Selecteer de gewenste rubrieksoort

2. Selecteer de gewenste medewerker

3. Selecteer de gewenste opdrachtregel

4. Klik op het pijltje naar rechts

De opdrachtregel is nu gekoppeld aan de medewerker.