ANWB Automaatje - Bevestigen ritten aan vrijwilligers en deelnemers

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Wo, 3 Jul om 10:53 AM op Jos Koedam

Leestijd: ongeveer 2 minuten

In dit artikel wordt besproken hoe het sturen van een bevestiging van de rit werkt.


INHOUDSOPGAVE


Bevestiging rit


De software van ANWB Automaatje heeft de mogelijkheid ritten te bevestigen aan deelnemers en vrijwilligers. Dit artikel beschrijft de werking en het werkproces.

In de instellingen is aangegeven welke automatische mails kunnen worden verzonden bij het koppelen van een vrijwilliger aan een deelnemer:


1.    Een mail bevestiging aan de vrijwilliger

2.    Een mail bevestiging aan de deelnemer

3.    Een mail bevestiging aan de vrijwilliger bij annulering van een rit (altijd verzonden bij annulering)


Deze kunnen naar keuze worden verzonden meteen na het maken van de match tussen vrijwilliger en deelnemer. Onderstaand scherm verschijnt dan, en de vinkjes kunnen worden uitgezet indien geen mail gewenst is.Afbeelding 1: Verstuur e-mail naar deelnemer en/of vrijwilligerIndien beide vinkjes actief blijven worden de mails verzonden, en dit is zichtbaar in het scherm waar ook is aangegeven dat de rit is geaccepteerd. Bij niet verzenden van de mails zijn deze vinkje niet actief.


Afbeelding 2: Vinkjes ter bevestiging bij deelnemer en vrijwilligerHet rittenoverzicht gebruiken om de ritbevestiging te controleren


In het rittenoverzicht kan vervolgens eenvoudig bekeken worden welke deelnemers en/of vrijwilligers nog niet zijn bevestigd. Onderstaand wordt het benodigde filter aangegeven.Afbeelding 3: Filter voor bevestiging deelnemer en vrijwilliger in het rittenoverzichtIndien bij de deelnemer bevestigd of vrijwilliger bevestigd de optie Nee wordt geselecteerd (niet gelijktijdig!), dan krijgt de matchmaker een lijst met deelnemers of vrijwilliger waarvan de rit nog bevestigd moet worden.


Werkproces


Belangrijk bij het gebruik van deze functie:


1.    Goed afstemmen in hoeverre de functie wordt gebruikt. Gebruiken we alleen de optie voor de deelnemers of ook de vrijwilligers?

2.    Worden de deelnemers altijd gebeld, ook als er een mail wordt verzonden? Het advies is om de deelnemers altijd ook telefonisch te bevestigen (contactmoment). In dit geval dan het vinkje goed zetten; pas aangevinkt laten als gebeld is.

3.    Elke ochtend als eerste even kijken of alle ritten van de dag bevestigd zijn. Dit ook doen aan het einde van de dag om te zien of alles behandeld is. Wellicht ook keuze huidige en volgende dag.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren