RegiVervoer - Instructie verlengen reservering

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Jul 2022 om 11:14 AM op Jos Koedam

Voor het verlengen van een reservering gaat u naar de tegel 'Reserveringen':

Selecteer vervolgens bij 'Periode' wanneer de laatste rit van de reservering plaatsvindt). Zet een vinkje bij 'Toon enkel de laatste reservering van repeterende reserveringen'.

Nu worden de laatste ritten binnen de geselecteerde periode weergegeven. Klik op het icoontje 'Reservering verlengen' om deze repeterende reservering te verlengen.

Het is niet mogelijk om de frequentie aan te passen. Deze wordt overgenomen uit de originele reservering. Het verlengen houdt enkel in dat u extra reserveringen aan de bestaande reservering kunt toevoegen.

Hierbij kunt u een keuze maken tussen 'Aantal extra reserveringen' en 'Nieuwe einddatum':

• Bij 'Aantal extra reserveringen' geeft u op hoeveel extra ritten er ingepland gaan worden.
  • Bij 'Nieuwe einddatum' worden alle dagen ingepland die volgens de frequentie van toepassing zijn.

Klik vervolgens op 'Opslaan' om de wijziging door te voeren. Als deze actie succesvol is uitgevoerd ziet u dat de datum van de laatste reservering is verhoogd.