RegiVervoer - Instructie invoer en beheer uitjes

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Jul 2022 om 10:19 AM op Jos Koedam

Invoeren nieuw Uitje

Ga in RegiVervoer naar de tegel “Uitjes”

Om een uitje in te voeren kies voor:

Selecteer een model activiteit (uit de bibliotheek) om bepaalde velden voor in te vullen.

Het selecteren van een modeluitje is niet verplicht, een uitje kan ook geheel nieuw worden ingevoerd.

Bovenstaand scherm wordt getoond en kan dan verder worden ingevuld.

Belangrijk:
Er zitten een aantal aanpasbare velden in het uitje die in eerste instantie niet van belang zijn voor het invoeren van een uitje. Dit zijn de velden: URL, trefwoorden, uitgebreide omschrijving bewerken, online tonen en online inschrijven. Deze velden worden gebruikt wanneer een uitje op de website wordt getoond en passagiers via de website kunnen inschrijven.

Model activiteit aanmaken:

Er kan een bibliotheek worden aangemaakt van vaste uitjes op basis van een aantal vaste gegevens.

De voorkeur gaat ernaar uit om de lijst zo kort mogelijk te houden. Anders wordt het scrollen door de bibliotheek een uitdaging op zich.

De datum, bestemming en een voertuig worden hierbij niet ingevoerd en dienen na het kiezen van een modeluitje alsnog te worden ingevoerd.

Dit kan alleen door een medewerker gedaan worden die hier de juiste rechten voor heeft.

Beheerscherm uitje
Na het opslaan van het uitje wordt het standaard beheerscherm getoond.

1. Hier kan het uitje worden geannuleerd.
    Let op! Eventueel ingeschreven passagiers moeten op de hoogte worden gebracht
  2. Via uitje bewerken kunnen de gegevens van het uitje worden gewijzigd
  3. Aantal inschrijvingen
  4. Voertuig kan worden toegekend. Hier wordt ook aangegeven als een voertuig niet beschikbaar is.
    Wanneer meerdere voertuigen bekend zijn in RegiVervoer, kunnen er ook meerdere gekoppeld worden aan een uitje

Onderstaande scherm wordt getoond bij het toekennen van een voertuig

5. Bezetting van het aantal beschikbare zitplaatsen, rolstoel, rollator en hulphond

6. Via de tabbladen meer informatie over het uitje.
Bij tabblad inschrijvingen worden de inschrijvingen op het uitje getoond. In een andere instructiekaart hierover meer

7. Via de knop “naar vervoer reservering” kan de indeling van de passagiers op het voertuig worden gemaakt