RegiVervoer - Reserveringen toevoegen / bewerken / verwijderen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Vr, 22 Jul, 2022 om 11:25 AM op Jos Koedam

In het scherm reserveringen kunnen nieuwe reserveringen worden aangemaakt. Daarnaast kunnen bestaande reserveringen worden aangepast en bekeken.

De mogelijkheid om te kunnen muteren is afhankelijk van de status. Een aangevraagde reservering kan nog worden bewerkt of verwijderd.

Afbeelding:

1. Reservering kopiëren

2. Reservering bewerken

3. Reservering verwijderen

N.B.: Een reservering met een andere status als aangevraagd kan alleen nog worden gekopieerd.

Repeterende reserveringen verlengen

In het filter kan onder Dienst worden gekozen voor 'Toon enkel de laatste reservering van repeterende reserveringen'.

Dit kan worden gebruikt om in te zien welke repeterende reserveringen aflopen zodat indien nodig nieuwe datums kunnen worden toegevoegd.

Een reeks blijft dezelfde ID (nummer) houden waardoor het mogelijk is om uit de eerdere reeks een wijziging te maken die ook doorgevoerd wordt in de later verlengde reeks.

Reservering kopiëren

Scroll naar beneden en ga met de cursor naar de reservering die je wilt kopiëren en klik rechts op het icoontje ‘Reservering kopiëren’

Geef de nieuwe datum op en klik op 'Ga verder'. Dit opent de planning bij de opgegeven datum.

Selecteer de gekopieerde reservering in het planningsscherm.

Kies voor 'Koppel aan voertuig' en geef het juiste voertuig aan voor de heen- en terugrit.

Klik op opslaan en de rit is gepland.