RegiVervoer - Instellingen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Mon, 19 Sep 2022 om 02:55 PM op Jos Koedam

De instellingen zijn beschikbaar onder de optie RegiVervoer / Beheer / Instellingen en zijn beschikbaar voor de applicatiebeheerder en gedeeltelijk voor de coördinator.




1. Tekst in header print route: Deze tekst wordt op elke routelijst afgedrukt


2. Default opmerking bij route: Deze opmerking wordt op elke routelijst afgedrukt, en kan tijdens het maken van de routelijst nog worden aangepast




1. Breedte planning fullscreen: Deze variabele bepaalt of bij het opstarten van de planning de maximale breedte van het scherm wordt gebruikt. Bij aanvinken wordt standaard de gehele breedte van het scherm gebruikt. Tijdens het werken met de planning is wisseling van breedte mogelijk.


2. Aantal voertuigen in planning: Deze optie geeft het aantal voertuigen weer welke standaard in de planning worden getoond. Het aantal kan in het planning scherm zelf worden gewijzigd.


3. Zoom niveau planning: Het zoom niveau van de planning bepaalt de mate van detail welke in de planning standaard wordt getoond. Ook het zoom niveau kan in de planning zelf nog worden aangepast.


4. Starttijd dag: Deze tijd bepaalt de start van de dag, vanaf dit tijdstip kunnen ritten worden ingepland.


5. Eindtijd dag: Deze tijd bepaalt het einde van de dag, na dit tijdstip kunnen geen ritten meer worden ingepland op de dag


De onderstaande schermafdruk toont de mogelijkheden op het aanpassen van de routelijst.




1. Activeer betaalpas: Het aanvinken van deze optie geeft de mogelijkheid om als betaalwijze op een dienst/reservering de betaalpas te selecteren.


2. Activeer strippenkaart: Het aanvinken van deze optie geeft de mogelijkheid om als betaalwijze op een dienst/reservering de strippenkaart te selecteren.


3. Prijs voor een strippenkaart: Indien als betaalwijze de strippenkaart actief is, kan de prijs voor een strippenkaart worden opgegeven. 18 en 19 samen bepalen dan de prijs voor een enkele rit.


4. Aantal strippen per strippenkaart: Indien als betaalwijze de strippenkaart actief is, kan het aantal strippen per strippenkaart worden opgegeven. 18 en 19 samen bepalen de prijs voor een enkele rit



1. Financiële afhandeling activeren: Als deze optie wordt aangevinkt zijn er twee tegels beschikbaar om een financiële afhandeling van ritten te doen.


2. Beperkingen activeren: Bij de passagiers is het mogelijk om beperkingen (slecht ter been, slechtziend e.d.) in te voeren, ter informatie aan de planner en chauffeur. Met het uitzetten van deze optie wordt het tabblad “Beperkingen” niet meer getoond. Het stambestand voor deze beperkingen wordt gevuld in de optie Beheer / Stamtabellen / Personen.


3. Abonnementen activeren: Het is met deze optie mogelijk om een tabblad “Abonnementen” te tonen bij de passagiers en vooraf gedefinieerde abonnementen en/of passen toe te voegen. Het stambestand voor deze abonnementen wordt gevuld in de optie Beheer / Stamtabellen / Personen.


4. Chauffeur/Begeleider mag route bewerken


5. Functie Coördinator activeren: Met het inschakelen van deze optie is het mogelijk om per dag een coördinator te selecteren. Deze wordt met telefoonnummer afgedrukt op de routelijst en is te zien op het planningsscherm.


6. Koppeling voertuig verplicht bij toevoegen reservering: Als deze optie wordt aangevinkt, kan een reservering niet worden ingevoerd zonder direct een voertuig te koppelen. Het is dan niet mogelijk om alle reserveringen in te voeren en achteraf alle ritten in te plannen.


7. Korting bewerkbaar bij afsluiten reservering: Bij het afsluiten van een dag (routelijst afsluiten) kan eventueel de korting nog worden aangepast voor personen


8. Toon dienst in facturatie overzicht


9. Tabblad 'Uitjes' standaard openen bij passagier (indien toegang tot)



1. Oude reserveringen invoerbaar maken in het verleden (tot 1 maand): Met het invoeren van een datum in dit veld hebben applicatiebeheerder en coördinator de optie om ritten in het verleden in te voeren ter correctie.


2. Startdatum RegiVervoer: Dit bepaalt de datum dat RegiVervoer daadwerkelijk in gebruik is genomen. Rapportages worden vanaf deze datum gemaakt.


3. Type klant: Op dit moment zijn er 2 type klanten, Algemeen en Wensbus. Afhankelijk van de klant eenmalig aanpassen en niet meer wijzigen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren