RegiVervoer - Instructie meerdere voertuigen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Jul 2022 om 10:41 AM op Jos Koedam

RegiVervoer – Meerdere voertuigen op een rit/uitje

Het is mogelijk een rit of een Uitje te verdelen over meerdere bussen. Hieronder wordt als eerste beschreven hoe op een Uitje meerdere bussen geselecteerd kunnen worden. Daarna wordt behandeld hoe dit in RegiVervoer verder kan worden verwerkt.

Meerdere voertuigen op een Uitje

Om meerdere voertuigen op een uitje te zetten zijn een tweetal zaken van belang welke worden gedaan in het beheerprogramma van de Uitjes (tegel “Uitjes”, Uitje bewerken):

  1. Zet het maximum aantal deelnemers op het Uitje op het totaal aantal van de voertuigen

  1. Selecteer de voertuigen welke bij het uitje worden ingezet. Zie onderstaande schermafdruk. Hierin zijn 2 voertuigen geselecteerd. De voertuigen moeten handmatig geselecteerd worden, hierbij controleert het systeem meteen of het gewenste voertuig wel beschikbaar is tijdens het Uitje.

De gekozen voertuigen worden direct in de planning gereserveerd.


Beheer meerdere voertuigen in RegiVervoer

Het toewijzen van passagiers op meerdere voertuigen wordt gedaan in RegiVervoer. Dit geldt voor de diensten:

  1. BoodschappenPlusBus (Act). Dit zijn de Uitjes, deze dienst wordt automatisch toegewezen bij invoer van een uitje
  2. Dagdeelvervoer. Dit zijn de boodschappenritten
  3. Groepsvervoer. Dit zijn voornamelijk dagbestedingsritten

De verdeling over de voertuigen wordt gedaan in de tegel “Planning” in RegiVervoer. Kies hiervoor de gewenste rit/uitje en kies voor bewerken.


In onderstaand scherm is te zien dat er reeds 2 voertuigen zijn ingepland voor de rit. In het veld “Aantal voertuigen” dient het aantal voertuigen te staan waarmee de rit wordt uitgevoerd.

 

 Vervolgens kunnen de voertuigen vlak eronder worden geselecteerd. In onderstaand voorbeeld zijn 3 voertuigen ingevoerd, en moet alleen de 3e nog worden gekozen. De reeds ingeplande plaatsen, rolstoelen en rollators in het voertuig worden getoond met als format “ingepland/beschikbaar”.


Het daadwerkelijk verdelen van de passagiers onder de voertuigen wordt veelal gedaan op basis van de adresgegevens, en dit moet handmatig worden gedaan. Bij elke passagier kan het voertuig en de ophaalvolgorde worden opgegeven.


Nadat de gewenste verdeling is opgeslagen is de verdeling op elke bus te zien als de reservering bewerkt wordt. Uiteraard laat de routelijst van een voertuig alleen de passagier van dat specifieke voertuig zien.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren