RegiPortal - Portrettengalerij inschakelen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Mar 2024 om 08:31 AM op Jos Koedam

In dit artikel is terug te vinden hoe de portrettengalerij ingeschakeld kan worden, welke personen er getoond worden en welke instellingen er mogelijk zijn.


INHOUDSOPGAVE


Inschakelen

Widgets kunnen ingeschakeld worden door gebruikers die rechten hebben om de RegiCare portal (RegiPortal) te beheren. In dit artikel kun je lezen hoe deze rechten toegekend kunnen worden.


Het inschakelen van de widget portrettengalerij gaat op dezelfde manier als andere widgets. In dit artikel kun je hier meer over lezen. Hieronder in afbeelding 1.1 is een voorbeeld opgenomen van het scherm "Widget toevoegen". In de afbeelding is het scherm ingevuld om een de widget van het Type Portrettengalerij toe te voegen aan de menubalk die bovenaan de portal pagina te zien is.

afbeelding 1.1, er zijn verschillende instellingen die invloed hebben op de manier waarop een widget getoond wordt.


Resultaat

Nadat de widget is ingeschakeld zoals in afbeelding 1.1. opgenomen is komt deze in de portal naar voren zoals hieronder opgenomen in afbeelding 2.1. .


afbeelding 2.1, de widget heeft de naam 'Onze collega's' en wordt met prioriteit 1 in de positie menu(balk) opgenomen.


Na het aanklikken van de tekst Onze collega's wordt de portrettengalerij weergegeven. De widget kent een vaste opbouw en ziet er ongeveer uit zoals in afbeelding 2.2. hieronder is weergegeven. 


afbeelding 2.2, 

namen van personeelsleden (en kleuren van de widget) zullen natuurlijk per organisatie verschillen

.


Herkomst informatie

De informatie (gegevens van personeelsleden / collega's) die binnen de widget portrettengalerij getoond wordt komt uit RegiCRM. In de widget worden alle personen weergegeven die in RegiTijd als medewerker zijn opgenomen samen met de personen die het kenmerk "RegiPortal - Portrettengalerij" gekoppeld hebben. Wanneer hier overlap in zit wordt een persoon maar één keer in de portrettengalerij weergegeven.


Instellingen

Er zijn (buiten de instellingen die in scherm dat in afbeelding 1.1 te zien is) nog twee instellingen mogelijk die de werking en weergave van de portrettengalerij kunnen beïnvloeden, deze instellingen kunnen echter alleen door onze helpdesk ingeschakeld worden.


configuration.regiPortalWidgetPortrettengalerijVerbergenFunctie = true/false

Het verbergen van veld functie binnen de portrettengalerij.

Toelichting
Aan : De functie van de medewerker wordt niet getoond in de portrettengalerij
Uit : De functie van de medewerker wordt wel getoond.


configuration.regiPortalWidgetPortrettengalerijVerbergenAfdeling = true/false

Het verbergen van afdeling binnen de portrettengalerij.


Toelichting
Aan : De afdeling van de medewerker wordt niet getoond in de portrettengalerij
Uit : De afdeling van de medewerker wordt wel getoond.


Bijzonderheden


Er zijn nog een aantal bijzonderheden die het benoemen waard zijn.


Alleen in het menu


De widget portrettengalerij kan als positie alleen in het menu opgenomen worden. Wanneer er een andere optie gekozen wordt, bijvoorbeeld Links dan wordt de widget onjuist weergegeven.


Aanvulling via het profiel


Wanneer een gebruiker is ingelogd kan deze rechts bovenin het scherm in RegiCare de optie Profiel aanklikken (zie afbeelding 4.1 hieronder) hiermee kan er door de gebruiker zelf extra informatie opgenomen worden aan de gegevens die in de portrettengalerij te zien zijn.

afbeelding 4.1, rechts bovenin RegiCare is voor medewerkers de optie Profiel te vinden.


Na het aanklikken van de optie profiel is de tegel met de titel Portrettengalerij te zien. Na het aanklikken van deze tegel is het scherm te zien zoals dat hieronder in afbeelding 4.2 is opgenomen. Hiermee kan de gebruiker zelf extra informatie (een foto en persoonsomschrijving) toevoegen aan de info die in de portrettengalerij zichtbaar is.

afbeelding 4.2, de ideale afmetingen voor deze foto zijn 200x200 pixels, in de persoonlijke omschrijving kunnen 4200 karakters gebruikt worden.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren