RegiPortal - Artikelen toevoegen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 01:17 PM op Jos Koedam

Om een artikel toe te kunnen voegen moet het account beschikken over een machtiging voor Portalbeheer. Dit kan worden ingesteld door de applicatiebeheerder.

Kies via RegiPortal voor de tegel Artikelen en klik op ‘Artikel toevoegen’ om een nieuw artikel aan te maken.

LET OP: De prioriteit van het artikel mag nooit hoger zijn dan 250! Dan wordt er een onverwachte fout veroorzaakt!

Voer in veld ‘Onderwerp’ de naam van het artikel in

Voer in veld ‘Inhoud’ de inhoud van het artikel in

Voer indien nodig een nummer in bij 'Prioriteit' om de positie van het artikel te beïnvloeden

Kies in veld ‘Bibliotheek’ de gewenste map of submap waar het artikel onder moet vallen.

Staat de gewenste map of submap er niet bij, voeg deze dan eerst toe onder ‘Bibliotheken beheren

Onder ‘Publicatiedatum’ en 'Verloopdatum' is aan te geven binnen welke periode het artikel getoond moet worden.

Kies vanaf wanneer het artikel wordt getoond op de portal en geef eventueel een einddatum op. Daarna wordt het niet meer getoond op de portal. Dit is niet verplicht.

Als er gebruik wordt gemaakt van Distributiegroepen, dan zal het artikel uitsluitend zichtbaar zijn voor de leden van de geselecteerde distributiegroep of groepen.

Klik op ‘Opslaan’.

Inhoud van een artikel

De editor van een artikel bevat een aantal standaard opties die ongetwijfeld bekend zijn door andere applicaties.

Een functie die de editor heeft die mogelijk niet direct evident is is het toevoegen van een link in een artikel om te verwijzen naar een bestand dat is geüpload in de Portal.

Zie onderstaand voorbeeld: Sleep de muis over een stuk test en kies vervolgens voor Link invoegen/bewerken

Selecteer in het scherm vervolgens het icoontje naast de regel URL.

Er kan nu een bestand worden geselecteerd dat eerder is toegevoegd aan het onderdeel Bestanden op de Portal.

Het is ook mogelijk om het bestand nog toe te voegen en daarna te verwijzen naar het nieuwe bestand.

Selecteer indien nodig de juiste map of zoek op de omschrijving van het geüploade bestand.

Klik vervolgens op Bestand invoegen zoals in onderstaande afbeelding.

Als er op Bestand invoegen is geklikt, dan zal er een verwijzing naar /pub/ worden aangemaakt met de titel van het bestand.

Door Invoegen te selecteren wordt de geselecteerde tekst een directe link naar het bestand.