RegiCRM Online - Groep toevoegen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Tue, 23 Apr 2024 om 04:26 PM op Jos Koedam

Controleer eerst of de groep al bestaat door in de lijst met groepen te kijken of de zoekfunctie te gebruiken.

Afbeelding 1: Groepen in CRM Online

Indien de groep niet bestaat, kies dan voor Nieuwe groep

De naam van de groep invoeren is voldoende om een groep op te kunnen slaan. Er zijn verder geen verplichte velden waar aan moet worden voldaan.

Afbeelding 2: een nieuwe groep invoeren/bewerken

De overige velden kunnen later via Bewerken worden opgegeven indien gewenst/bekend.

Deze knop vind je door een groep aan te klikken.

De personen die te selecteren zijn bij Beheerder 1 en Beheerder 2 zijn medewerkers met voldoende rechten voor het gebruik van CRM Online.

Bij Type groep kan worden gekozen voor:

Standaardgroep

Deze groepen worden meestal gebruikt om te kunnen communiceren met alle leden van de groep of kunnen worden gekoppeld aan een casus. Daarnaast is het mogelijk om een export te maken van de groepsleden (indien de instelling voor export actief is).

Distributiegroep

Een distributiegroep is een groep die wordt gebruikt om toegang te verlenen tot specifieke onderdelen van de Portal indien deze onderdelen alleen zichtbaar zijn gemaakt voor bepaalde groepen.

Daarnaast kan een distributiegroep worden gebruikt om toegang te verlenen tot berichten op het Extranet.

Team

De optie dient geactiveerd te zijn voor tenminste 1 type casus in RegiMaDi.

De teams zijn namelijk bedoeld als groepen die gekoppeld kunnen worden aan het kader van een casus.

Hiermee is het mogelijk om casussen af te schermen en slechts zichtbaar te maken voor de leden van het team.

Voor meer informatie kan dit artikel worden geraadpleegd.

Groepslid

Een groepslid kan een persoon, een medewerker van een organisatie of een organisatie zijn. Het telefoonnummer en e-mailadres van het groepslid worden getoond en net als bij een groep kan bij een groepslid een omschrijving worden toegevoegd.

Een groepslid toevoegen werkt door simpelweg op de knop "Groepslid toevoegen" te klikken.

Afbeelding 3: de button +groepslid toevoegen

Kies het type (persoon, organisatie of medewerker) en voer vervolgens (een gedeelte van) de naam in om resultaten te krijgen.

Klik op het juiste resultaat,  voeg indien gewenst een omschrijving toe, en kies voor opslaan.

Afbeelding 4: een persoon zoeken om als groepslid toe te voegen