Uitgaande e-mail en spam - SPF en DKIM - Configuratie

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 12:06 PM op Jos Koedam

Om ervoor te zorgen dat e-mail vanuit RegiCare goed bij de klanten aankomt is het belangrijk dat zowel SPF als DKIM goed geconfigureerd worden.

Het configureren van SPF en DKIM is mogelijk door het toevoegen/ aanpassen van twee DNS-records.

SPF:

Mocht er voor het domein nog geen SPF-record geconfigureerd zijn, dan moet dit eerst plaatsvinden. AdSysCo kan hier verder inhoudelijk niet in adviseren, meer informatie kan vaak bij de registrar gevonden worden of kijk anders hier of hier of hier.

Wanneer er al een SPF-record bestaat, is het toevoegen van include:hosting.regicare.nl genoeg.
Het SPF-record komt er dan ongeveer uit te zien zoals hieronder weergegeven.

v=spf1 mx include:hosting.regicare.nl

DKIM:

Naast SPF is ook DKIM belangrijk om uitgaande e-mail te beveiligen. Voordat de RegiCare-omgeving geconfigureerd kan worden om met DKIM om te gaan moet hiervoor in de DNS (CNAME) onderstaande worden toegevoegd:

regicare._domainkey CNAME dkim.regicare.nl

Wanneer dit gereed is, moet er contact opgenomen worden met de technisch consultant of het projectbureau om de configuratie binnen RegiCare af te ronden!

Bij AdSysCo zal dan de configuratie van de mailserver worden aangepast op basis van de instellingen voor SPF en DKIM.