Single Sign-On - ADFS - Planning

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 12:05 PM op Jos Koedam

Door middel van Single Sign-On is het voor eindgebruikers eenvoudiger om in te loggen. Met één bekende combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord kunnen gebruikers bij meerdere programma’s inloggen.

RegiCare ondersteunt het gebruik van twee Microsoft-oplossingen, in dit document is de planning voor de configuratie van RegiCare in combinatie met ADFS opgenomen.

open hier de informatie omtrent het plannen van de RegiCare configuratie & Azure AD

STAP 1.

De projectleider laat indien gewenst een demo zien van de werking van de ADFS-koppeling en bespreekt of naast de ADFS-koppeling zelf er nog aanvullende configuraties gewenst zijn die in verband gebracht worden met SSO (zie de opties hieronder).

[  ] Automatisch opstarten van de browser met RegiCare URL na inloggen (op de zakelijke netwerkomgeving).

[  ] Automatisch inloggen op RegiCare door middel van het reeds aangemelde account.

Deze informatie wordt samen met de benodigde achtergrondinformatie: klant afkorting, URL, deadline, contactgegevens van de systeembeheerder en de contactgegevens van de aangewezen projectmedewerker aangeleverd aan de technisch consultant

STAP 2.

De technisch consultant plant de opdracht en neemt contact op met de (externe) systeembeheerder om de configuratie van de koppeling te realiseren.

Informatie over hoe de technische koppeling opgezet moet worden is in dit document opgenomen. In het document is ook aangegeven welke informatie er naar de technisch consultant gestuurd moet worden na afronding van de configuratie.

STAP 3.

De (externe) systeembeheerder gaat zelfstandig aan de slag met het opzetten van de ADFS-omgeving zoals in het hierboven genoemde document is uitgewerkt. Bij vragen kan hij/ zij terugvallen op de technisch consultant. Wanneer de (externe) systeembeheerder de omgeving heeft opgezet worden de benodigde gegevens naar de technisch consultant verstuurd zodat deze de informatie in RegiCare kan opnemen.

STAP 4.

De projectmedewerker gaat onder toeziend oog van de technisch consultant en de externe systeembeheerder aan de slag met de nieuwe manier van inloggen. Wanneer de test niet succesvol is gaat de technisch consultant opnieuw met de externe systeembeheerder aan de slag totdat de test door de projectmedewerker als succesvol aangemerkt wordt.

De projectmedewerker koppelt dit terug aan de projectleider, die bepaalt in overleg wanneer de configuratie in gebruik genomen wordt.

[1] door het automatisch inloggen te activeren kunnen vrijwilligers of medewerkers zonder netwerk account niet meer in RegiCare inloggen.