RegiAct full client - Invoeren nieuwe beschikking voor de dagbesteding

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 02:13 PM op Jos Koedam

Invoer aanvullende/nieuwe beschikking Dagbesteding – wijziging presentie.

Bij dagbestedingsactiviteiten kunnen zich een aantal situaties voordoen waarbij een nieuwe beschikking moet worden aangemaakt:

• Bij inschrijving van een nieuwe deelnemer op de dagbesteding
  • Bij wijziging van het aantal dagdelen dat een deelnemer komt

Bij inschrijving van een nieuwe deelnemer:

Schrijf de deelnemer in op de activiteit.

Maak eerst een beschikking aan in het menu beschikkingen.

Let goed op de startdatum van de deelnemer, het kan zijn dat die niet gelijk is aan de inschrijfdatum.

Volg daarna onderstaande werkwijze.

Bij wijziging van het aantal dagdelen van een deelnemer:

Let goed op de juiste invoer van de startdatum van de wijziging.

Hier bestaat de keuze voor een geheel nieuwe beschikking met alle dagdelen vanaf datum x, vergeet dan niet de oude beschikking de juiste einddatum te geven, zodat er geen overlap plaatsvindt.

Er is ook te kiezen voor een aanvullende beschikking waarin alleen de toegevoegde dagdelen staan.

Werkwijze aanmaken van een nieuwe beschikking

Op het moment dat er een nieuwe inschrijving is gedaan of er uitbreiding van dagdelen plaatsvindt worden de volgende handelingen gedaan in het menu beschikkingen:

1. Kies de betreffende deelnemer
  2. Kies de betreffende activiteit
  3. Kies het juiste type beschikking
  4. Kies voor het groene plusje

Na het doorlopen van de 4 stappen komt het volgende scherm naar voren:

Selecteer ja voor een aanvullende-nieuwe beschikking voor de dagbesteding en bevestig deze keuze in het volgende scherm:

Vul nu de gegevens aan voor de nieuwe beschikking.

Dubbelklik daarna op de naam van de deelnemer.

Het volgende scherm wordt geopend met de nieuwe beschikking:

Het is belangrijk om in dit scherm eerst de juiste beschikking te selecteren.
Daarna kunnen de tijden die bij de nieuwe beschikking horen worden ingevuld, controleer wel de datum van de beschikking, in het deel met de dagdelen en tijden mogen nog geen vinkjes en tijden staan.
Dit is nu in te vullen.

Waarom komt een persoon niet altijd naar voren bij invoeren beschikking?

In het beschikkingen scherm kan je personen ophalen om een beschikking aan te maken, er zijn 3 redenen waarom ze hier omhoog komen:

1. Deelnemer van een activiteit zoals dagbesteding
  2. Personen met een beschikking
  3. Personen met een Casus in RegiMaDi