RegiCRM Online - Persoon zoeken

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 12:14 PM op Jos Koedam

Om ervoor te zorgen dat er van een persoon maar één persoonskaart in RegiCRM staat, moet er eerst gezocht worden of de persoonsgegevens van die persoon daar al in staan voordat die ingevoerd worden. Er kan gezocht worden op (een deel van) naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en/of emailadres.

• Open RegiWeb/portal van RegiCare
  • Klik op RegiCRM
  • Klik op Personen
  • Voer onder 'Zoek persoon' gegevens in van de persoon

Zoektips:

* Combineer gegevens

* Geboortedatum met nullen en streepjes, bijvoorbeeld 01-03-1980

* Deel van de achternaam

* Mobiele telefoonnummer (met of zonder streepje)

* Deel van de straatnaam

* Deel van de postcode

Afbeelding met tekst, software, Lettertype, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tijdens het invoeren worden zoekresultaten getoond. Er worden maximaal 20 zoekresultaten getoond. In de resultaten worden de onderdelen die overeenkomen met de invoer geel gemarkeerd.

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, software

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als een persoon ook 'medewerker' is van een organisatie, dan staat onder die persoon 'Medewerker bij .....'.

Soms worden personen getoond die niet lijken te voldoen aan de zoekopdracht (voornaam/roepnaam). In RegiCRM bestaat   zowel een veld Voornaam als Roepnaam. Op beide velden wordt gezocht. Echter wordt in RegiCRM online de weergave van   de voornaam eerst gebaseerd op roepnaam, als deze leeg is pas op voornaam.

• Als de persoonsgegevens niet gevonden worden, zoek dan nogmaals op andere gegevens, een andere combinatie van gegevens of meer gegevens
  • Als de gezochte persoon gevonden wordt, klik op die persoon
  • Klik op de knop Bewerken

Afbeelding met tekst, software, nummer, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

• Check of alle gegevens juist en volledig zijn, wijzig deze of vul deze zonodig aan

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, software

Automatisch gegenereerde beschrijving

• Klik op Opslaan
  • Als de gezochte persoon niet gevonden wordt, klik dan op de knop Toevoegen

Personen die in RegiTijd zijn ingevoerd als medewerkers worden niet direct getoond. Het beschermen van de bij een medewerker vastgelegde privégegevens is belangrijker dan het direct op kunnen vragen. Voor het inschrijven op een activiteit of het koppelen van een medewerker als client moet er een nieuwe persoon worden aangemaakt. De daar ingevulde data is dan wel algemeen beschikbaar in de database.