RegiAct full client - Toevoegen en bewerken van locaties en ruimtes

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Do, 26 Okt, 2023 om 2:15 PM op Jos Koedam

Om locaties en / of ruimte in RegiAct Online aan activiteiten te kunnen koppelen moeten deze via de full cliënt aangemaakt worden. Het scherm waarin locaties en ruimtes zijn toe te voegen is in RegiAct te openen via het menu “Bestand – Stamgegevens – Locatie:”

Het toevoegen van een locatie

Om een locatie aan te kunnen maken wordt de button met de groene plus gebruikt (zie onderstaande afbeelding 1).

Afbeelding 1, opties onderin het scherm “locatie”

Er verschijnt nu een nieuwe (deels blauwe) regel in het venster boven de knop (zie afbeelding 2).
Start nu met de invoer van de naam van de locatie, het is eventueel mogelijk om de naam aan te vullen met een code.

Controleer daarbij of de van t/m data goed zijn ingevoerd.

Let op: wanneer de t/m datum van de locatie verstreken is, kan de locatie in RegiCare niet meer gebruikt worden.
Gebruikelijk is om deze 10 jaar in de toekomst te zetten.

Afbeelding 2, het toevoegen van een nieuwe locatie begint hier.

De adresgegevens, het telefoonnummer en een eventuele opmerking is aan de rechterkant van het venster aan te vullen.  Op basis van het huisnummer en de postcode worden de overige gegevens automatisch ingevuld.
De overige licht grijze tabbladen (zie afbeelding 3) kunnen uitsluitend via de module RegiLocatie gebruikt worden.

Afbeelding 3

Het bewerken / verwijderen van een locatie

De locatie verwijderen of gegevens van een locatie bewerken is eenvoudig. Klik op de naam van de locatie, alle velden die eerder zijn ingevoerd zijn nu aan te passen. Om een locatie te verwijderen nadat de naam van de locatie is aangeklikt, kan worden geklikt op de rode min in het scherm (zie afbeelding 1). Het kan zijn dat bij het verwijderen van een locatie de melding in afbeelding 4 wordt getoond.

Afbeelding 4, een locatie die koppelingen heeft kunt u niet zomaar verwijderen.

Deze melding komt naar voren omdat de locatie één of meerdere bestaande koppelingen in RegiCare heeft (bijvoorbeeld met contracten / activiteiten of reserveringen). De locatie kan hierdoor niet volledig verwijderd worden. Om te voorkomen dat de locatie niet meer geselecteerd kan worden bij het aanmaken van nieuwe activiteiten kan de “t/m datum” van de locatie aan worden gepast.

Let op: de locatie is na de datum die bij “t/m datum” is ingevoerd niet meer beschikbaar om te koppelen.

Een ruimte aanmaken

Om de bezetting van de verschillende ruimtes binnen uw locatie(s) inzichtelijk te maken kunnen deze ruimtes (alleen met een koppeling aan de locatie) aangemaakt worden. Het aanmaken van een ruimte start op het tabblad locatie, selecteer hier de locatie waar de ruimte bij hoort en klik daarna het tabblad “Ruimtes” (zie afbeelding 3) aan. In dit tabblad is met de groene plus (linksonder in het scherm) een ruimte aan de reeds geselecteerde locatie toe te voegen.
Invoer / Bewerken / Verwijderen van deze gegevens verloopt op dezelfde wijze als bij de locatie.