RegiVervoer - Een rit aanmaken voor een nieuwe passagier

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 21 Jul 2022 om 04:14 PM op Jos Koedam

Kies in RegiVervoer voor de tegel 'Passagier'

Zoek voor de zekerheid eerst in het systeem.

Voer de eerste drie letters van de naam in. Verschijnt de naam niet automatisch, voer dan meer gegevens in. Er kan worden gezocht op combinaties van naam en adres in dit zoekveld.

Verschijnt de persoon niet, kies dan voor 'Passagier toevoegen'.

Een passagier toevoegen:

• Bij het opgeven van de voorletters is het niet nodig om punten in te vullen. Dat voegt het systeem zelf toe.
  • Als de klant liever geen geboortedatum wil geven, vraag dan enkel het geboortejaar en vul voor dag en maand 01-01-geboortejaar in.
  • Vul telefoonnummers in zonder spaties of streepjes.
  • Gebruik bij het invoeren van het adres een postcode en huisnummer combinatie. Het systeem vult de rest aan als het adres wordt gevonden. Als het adres nog niet bestaat, dan wordt het mogelijk om dit handmatig toe te voegen. De invoervelden voor straat en plaats worden dan beschikbaar.

Als de gegevens zijn opgeslagen, ga dan door naar het passagiersscherm waar is te kiezen voor 'Reservering toevoegen'

Selecteer in dit scherm de datum van de rit en een dienst. Als dit is gedaan komt de naam van de klant in beeld en kan worden gekozen voor 'Ga verder'.

Het scherm om de reservering verder in te voeren wordt zichtbaar, waarbij de naam van de klant, de datum en de dienst al bekend zijn.

• Voer de ‘Tijd ophalen’ in.
  • Indien de klant op een bepaalde tijd ergens moet zijn (bijvoorbeeld doktersafspraak) vink dan ‘Aankomsttijd bindend’ aan
    Geef alleen in dat geval het ‘Tijdstip aankomst’ aan.
  • Bij een retourrit, vink ‘Retourrit’ aan
  • Vul ‘Tijdstip retour’ in als deze bekend is bij de klant

Betreft het een klant die zelf belt voor het tijdstip van de retourrit, vink alleen dan ‘Tijdstip retour is een schatting’ aan.

Bij ‘Tijdstip retour’ wordt standaard de vroegst beschikbaar tijd, meestal 00.00 uur, opgegeven.

In de instellingen van RegiVervoer staat het volgende:

De chauffeur kan dan zien dat deze klant nog moet worden opgehaald. Deze melding krijgt dan schuine streepjes als herkenning.

Zet bij notitie: klant belt zelf voor terugrit. In de routeplanning wordt bij deze rit geen 00.00 uur vermeld maar ‘??’

Vul bij een bekend adres bij ‘Bestemmingsadres’ de eerste (3) letters van het adres in.

Als het een nieuw adres is, klik op ‘Nieuw adres’.

Adresomschrijving is bijvoorbeeld Ziekenhuis X, postcode, huisnummer, plaats invullen.

Als dit adres alleen bij deze klant hoort (bijvoorbeeld familiebezoek), vink dan 'Adres hoort alleen bij deze klant' aan.

Kies bij ‘Koppel aan voertuig’ de gewenste bus voor de heen- en terugrit; de rit staat dan meteen in de planning.

Als er niet wordt gekoppeld aan een voertuig, komt de reservering op de dagplanning in het reserveringsoverzicht en kan de rit van daar in de planning worden geplaatst door er op te klikken.

Klik op 'Opslaan' als alles is ingevuld.

Adressen omwisselen

Het is mogelijk om ophaal- en bestemmingsadres om te wisselen.

Als de retourrit als een aparte rit wordt ingevoerd is het met deze knop eenvoudig om de juiste adressen aan te geven.

Ritten in het verleden

Alleen de coördinator kan ritten in het verleden nog invoeren.