2024: Oktober

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Di, 1 Okt om 8:34 AM op Jos Koedam

AdSysCo start de herfst met mooie ontwikkelingen in RegiCare. Vanaf 4 oktober zijn er weer nieuwe functionaliteiten beschikbaar. Benieuwd naar alle nieuwe mogelijkheden? Lees dan snel verder of klik in de inhoudsopgave direct door naar specifieke onderwerpen.

INHOUDSOPGAVE

NIeuwe acties vanuit de persoonskaart

In de vorige release hebben we de nieuwe persoonskaart in RegiCRM al toegelicht: door de nieuwe indeling en vormgeving is de persoonskaart overzichtelijker en praktischer in het gebruik. Je kunt de nieuwe persoonskaart vrijblijvend uitproberen door deze aan te zetten met de button ‘Probeer de nieuwe persoonskaart!’. Bekijk de vorige release notes voor alle nieuwe functionaliteiten.

In deze update is de nieuwe persoonskaart in RegiCRM nog verder uitgebreid. Het is nu mogelijk om direct vanuit de persoonskaart dienstverlening op te starten. Je hoeft hiervoor niet langer eerst naar de aparte module te gaan om dienstverlening te registreren, je kunt dit direct vanuit de persoonskaart doen. Dit scheelt veel extra klikwerk en maakt het werkproces overzichtelijker en sneller. Zo kan je nóg makkelijker de dienstverlening vastleggen en houd je meer tijd over voor het werk waar het écht om gaat: mensenwerk.

Afbeelding 1: De vernieuwde CRM-persoonskaart met de knop "Nieuw" om snel dienstverlening te starten.

Snel dienstverlening opstarten

Via de knop ‘Nieuw’ kan je direct dienstverlening opstarten vanuit de persoonskaart. Zo kan je, onder andere, snel een vragenlijst afnemen, een taak aanmaken, iemand inschrijven op een activiteit of een casus aanmaken. De verschillende soorten dienstverlening die in het veld ‘Nieuw’ getoond worden, zijn afhankelijk van jouw rollen en rechten.

Afbeelding 2: Via de knop "Nieuw" kan je snel verschillende soorten dienstverlening opstarten.

Mobiel dienstverlening opstarten

De mogelijkheid om snel dienstverlening op te starten via de knop ‘Nieuw’ is ook onderdeel van de RegiCare app. Je kan dus ook mobiel, wanneer je op pad bent, snel verschillende soorten dienstverlening vastleggen. De mogelijkheden die in de app getoond worden, zijn ook afhankelijk van jouw rollen en rechten.

Afbeelding 3: Nieuwe dienstverlening aanmaken in de RegiCare-app.

RegiCare-app voor zorgmedewerkers

Zorg en welzijn werken steeds vaker en nauwer met elkaar samen. Met de vernieuwde RegiCare app brengt AdSysCo de zorg- en welzijnswereld nu ook technisch dichter bij elkaar door de koppeling met ONS Nedap. Zorgmedewerkers kunnen nu heel snel via de RegiCare app een welzijnsvraag stellen voor een cliënt. Deze vraag komt in RegiCare direct bij de welzijnsmedewerker terecht, die eenvoudig kan zoeken naar een passend welzijnsaanbod. Door de drempel om een vraag te stellen te verlagen en de afhandeling van de vraag te ondersteunen, brengen we welzijn een stap dichter bij cliënten in de zorg!

Afbeelding 4: RegiCare-app voor zorgmedewerkers.

Hoe werkt het?

1. De zorgmedewerker legt de vraag vast in de RegiCare app

De zorgmedewerkers installeren de RegiCare app op hun telefoon. Nadat de zorgmedewerker de app heeft geïnstalleerd en is aangemeld kan zij in drie eenvoudige schermen de welzijnsvraag aanmaken.

2. De welzijnsmedewerker bekijkt de vraag in RegiInbox en pakt deze op

De welzijnsvragen van de zorgmedewerkers komen in RegiCare binnen in de module RegiInbox. Hiervoor is een aparte Inbox aangemaakt: Welzijn. Welzijnsmedewerkers kunnen deze berichten in de WelzijnInbox lezen en afhandelen. Vanuit de RegiInbox kan er direct gekozen worden voor de optie ‘reactie sturen naar de afzender’. Deze reactie wordt per e-mail aan de zorgmedewerker verstuurd.

3. De zorgmedewerker bekijkt de terugkoppeling per mail en in de app

De zorgmedewerker ontvangt een mail van de welzijnsmedewerker en kan in de app zien wat er gebeurd is.

4. De zorgmedewerker werkt ONS bij

De zorgmedewerker is vervolgens verantwoordelijk om handmatig in ONS relevante informatie bij te werken.

Afbeelding 5: Reacties aan de afzender in de WelzijnInbox.

Vernieuwde dashboards

In deze release hebben we een aantal nieuwe dashboards toegevoegd en een aantal bestaande dashboards verbeterd. We geven je daarmee het juiste gereedschap om te reflecteren op je werk en vooruit te kijken. De dashboards geven nu nog beter inzicht in wat er geregistreerd is en daarmee kunnen we:

• informeren (inzicht geven in patronen)
  • motiveren (alle losse stukjes werk dragen bij aan een groter geheel)
  • stimuleren om kwalitatief goede data vast te leggen

Verbeterde dashboards

De volgende dashboards zijn verbeterd:

• ANWB AutoMaatje dashboard (in RegiMadi)
  • RegiVervoer dashboard
  • RegiVrijwilliger dashboard
  • RegiMaDi dashboard

Nieuwe dashboards

Daarnaast zijn er twee nieuwe dashboards ontwikkeld voor RegiMatch: de Vacaturebank en Praktische Hulp. Deze dashboards zijn ontwikkeld in samenspraak met klanten en hier is interessante informatie te vinden over de deelnemers, bemiddelingen, vacatures en nog veel meer. De informatie is in één oogopslag in te zien en te filteren naar periode.

Afbeelding 6: Dashboard vacaturebank (links) en dashboard ANWB Automaatje (rechts).

Taken nog beter ondersteund

Voor deze update is de takenfunctionaliteit in RegiCare nóg verder verbeterd. Hiermee wordt jouw werk én het werk van je collega’s nog beter ondersteund.

Taken in de RegiCare app

In deze release is de taken functionaliteit ook toegevoegd aan de RegiCare app. Bekijk en bewerk al je taken nu direct in de app, zonder naar de desktopversie te hoeven gaan. Met deze update heb je overal en altijd toegang tot je takenlijst.

Afbeelding 7: Taken in de RegiCare-app.

Meerdere taken tegelijk aanpassen

In het takenoverzicht in CRM kun je nu meerdere taken tegelijk aanpassen. Ben je klaar met al je werkzaamheden? Sluit in één klik al je taken af!

Het is nu mogelijk om meerdere taken tegelijk te wijzigen van status, uitvoerder of te verwijderen. Vooral het wijzigen van uitvoerder is handig wanneer medewerkers ziek zijn, op vakantie gaan of vertrekken, zodat een collega de taken over kan nemen. Bovendien kun je nu alle soorten taken bewerken in het overzicht, zonder naar de specifieke module te navigeren.

Afbeelding 8: Meerdere taken tegelijk selecteren en bewerken.

Afbeelding 9: De optie Wijzig status bij het aanpassen van taken.

CRM-overzichten gemeenten geüpdatet

Enkele schermen in RegiCare lieten nog oudere gemeentelijke indelingen zien. Met deze update zijn ook deze laatste schermen aangepakt. We zijn hierdoor helemaal up-to-date als het over de gemeente-, wijk- en buurtindelingen in Nederland gaat.

Afbeelding 10: CRM-overzichten gemeenten.

Sharepoint Modern Authentication

De integratie van Sharepoint in RegiCare is al enkele jaren een zeer gewaardeerde integratie. Met deze integratie zorgen we ervoor dat bijlagen bij onder andere casussen en activiteiten online bekeken en aangepast kunnen worden. Downloaden, aanpassen en opnieuw uploaden behoort hiermee tot het verleden (en dat scheelt uren!).

Omdat het belangrijk is dat deze koppeling veilig is, introduceren we met deze release de update naar “modern authentication”. Vraag je Office365 beheerder om contact met ons op te nemen om de Sharepoint omgeving zo veilig mogelijk te houden.

Velden uitzetten bij kort contact

In de module RegiMadi worden korte contacten gebruikt om snel een contactmoment te registreren. Om de registratie van deze contactmomenten zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we het nu mogelijk gemaakt om de volgende velden uit te zetten bij een kort contact:

• Wijze van afhandeling
  • Notitie bij afhandeling

Als het binnen jullie werkproces niet relevant is om de velden ‘Wijze van afhandeling’ en ‘Notitie bij afhandeling’ in te vullen, kunnen deze velden uitgeschakeld worden. Als je de velden uitzet, verdwijnen ze bij:

1. Het aanmaken / bewerken van een kort contact
  2. De tabel met Hulpvragen
  3. Het toevoegen / bewerken van de hulpvragen

Afbeelding 11: Velden aan (links) en uit (rechts) bij het bewerken van een kort contact.

Afbeelding 12: Velden aan (links) bij de tabel met hulpvragen. Velden uit (rechts) bij de tabel met hulpvragen.

Afbeelding 13: Velden aan (links) en uit (rechts) bij het toevoegen van de hulpvraag.

De RegiCare applicatiebeheerder binnen jullie organisatie kan de velden ‘Wijze van afhandeling’ en ‘Notitie bij afhandeling’ uitzetten. Dit kan gedaan worden in RegiMadi Full Client.

Afbeelding 14: De instelling in de full client van RegiMaDi.

Verbetering van filters

We hebben twee filtermogelijkheden verbeterd zodat het voor RegiCare gebruikers duidelijker is wat deze filters doen. De volgende filters zijn aangepast:

Takenfilter in RegiVrijwilliger

In het ‘Taken’ filter binnen RegiVrijwilliger stond voorheen de tekst “Datum van – Kies een datum”. Deze benaming veroorzaakte soms onduidelijkheid, daarom is deze aangepast naar de benaming “Deadline van” en “Deadline t/m”.

Afbeelding 15: Nieuwe benaming deadline.

Datumfilter in Mijn Taken

In het Mijn Taken overzicht was voorheen een filteroptie met de titel Periode te vinden. Deze benaming was voor sommige gebruikers verwarrend, daarom is deze aangepast en verduidelijkt.

Afbeelding 16: De oude weergave (links) ten opzichte van de nieuwe weergave (rechts).

Mocht je vragen hebben over bovenstaande releasenotes, dan staan onze servicemanagers en helpdesk voor je klaar. Daarnaast kan je de kennisbank raadplegen voor extra informatie.

Benieuwd naar toekomstige ontwikkelingen? Houd de website van AdSysCo in de gaten en volg onze LinkedIn.