aan de slag met - Single Sign-On - Azure AD

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 11:58 AM op Jos Koedam

Door middel van Single Sign-On is het voor eindgebruikers eenvoudiger om in te loggen. Met één bekende combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord kunnen gebruikers bij meerdere programma’s inloggen. RegiCare ondersteunt het gebruik van twee Microsoft-oplossingen, in dit document is de configuratie van RegiCare in combinatie met Azure AD opgenomen.

open hier de informatie omtrent de planning van RegiCare en ADFS

open hier de informatie omtrent de planning van RegiCare en 2FA

STAP 1.

De projectleider laat indien gewenst een demo zien van de werking van de Azure AD-koppeling en bespreekt of naast de Azure AD-koppeling zelf er nog aanvullende configuraties gewenst zijn die in verband gebracht worden met SSO (zie de opties hieronder).

[  ] Automatisch opstarten van de browser met RegiCare URL na inloggen (op de zakelijke netwerkomgeving).

[  ] Automatisch inloggen op RegiCare door middel van het reeds aangemelde account1.

Deze info wordt samen met de benodigde achtergrondinformatie zoals klant afkorting, klantnaam, URL,
deadline, contactgegevens van de systeembeheerder en contactgegevens van de aangewezen projectmedewerker, doorgegeven aan de technisch consultant.

STAP 2.

De technisch consultant plant de opdracht en neemt contact op met de (externe) systeembeheerder om de configuratie van de koppeling te realiseren.

Informatie over hoe de technische koppeling opgezet moet worden is in dit document opgenomen.

STAP 3.

De (externe) systeembeheerder gaat zelfstandig aan de slag met het opzetten van de Azure-omgeving zoals in het hierboven genoemde document is uitgewerkt. Bij vragen kan hij/ zij terugvallen op de technisch consultant. Wanneer de (externe) systeembeheerder de omgeving heeft opgezet stuurt de (externe) systeembeheerder de benodigde gegevens voor de configuratie terug naar de technisch consultant. Deze zorgt ervoor dat de gegevens in RegiCare worden opgenomen.

STAP 4.

De projectmedewerker gaat onder toeziend oog van de technisch consultant en de externe systeembeheerder aan de slag met de nieuwe manier van inloggen. Wanneer de test niet succesvol is gaat de technisch consultant opnieuw met de externe systeembeheerder aan de slag totdat de test door de projectmedewerker als succesvol aangemerkt wordt.

De projectmedewerker koppelt dit terug aan de projectleider, die bepaalt in overleg wanneer de configuratie in gebruik genomen wordt.