Inloggen met 2FA

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Mar 2024 om 09:14 AM op Jos Koedam

RegiCare werkt bij tweefactorauthenticatie (2FA) in combinatie met een authenticatorapp van bijvoorbeeld Google of Microsoft.

Deze app moet op uw smartphone geïnstalleerd zijn. Het downloaden en installeren kunt u doen door op uw Android smartphone de Google Play Store te starten en te zoeken naar de betreffende Authenticatorapp (bijvoorbeeld van leverancier Google LLC) of volg deze link. Wanneer u gebruik maakt van een iPhone kunt u de Authenticatorapp via de Appstore op uw telefoon downloaden.

Wanneer u inlogt in RegiWeb of RegiExtranet zal eenmalig een bericht met QR-code verschijnen.

1. Start de Authenticator op.
  2. Klik op het plusicoontje. Deze kan rechtsboven staan of rechtsonder.
  3. Kies voor scan barcode en richt de telefooncamera op de QR-code.
  4. Voer de verificatiecode in.

De volgende keer hoeft u alleen de verificatiecode uit de app in te voeren.

Het werkt niet meer! Wat nu?

Het kan gebeuren dat u bijvoorbeeld wisselt van telefoon of dat de telefoon kwijt is. Hoe kan er dan weer worden ingelogd?

In dat geval moet de RegiCare applicatiebeheerder 2FA uitschakelen voor uw account door de instelling voor 2FA uit te zetten en het account op te slaan.

Als u weer beschikt over een telefoon met een authenticatorapp, dan kan 2FA weer worden ingeschakeld.

U krijgt dan een nieuwe QR-code om te scannen en vervolgens werkt 2FA weer.

Heeft uw organisatie geen applicatiebeheerder? Neem dan contact op met ons via helpdesk@adsysco.nl of 0235273666.