RegiTijd full client - Opdrachtregels koppelen aan medewerkers en ontkoppelen van medewerkers

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 04 Apr 2024 om 04:21 PM op Jos Koedam

INHOUDSOPGAVE

1. Opdrachtregel koppelen aan één medewerker

Ga naar ‘Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels’

1. Klik in veld ‘medewerkers’ op het pijltje om de lijst met medewerkers te openen en selecteer de gewenste medewerker
2. Check in veld 'soort rubriek' of daar het gewenste soort staat (staat standaard op 'Directe uren') en wijzig deze zonodig
3. Check onder ‘maak een koppeling voor’ of de keuze op ‘één medewerker’ staat

4. Selecteer linksboven de gewenste opdrachtregel die gekoppeld moet worden

5. Klik op het enkele groene pijltje naar rechts, waardoor alleen de geselecteerde opdrachtregel wordt gekoppeld aan de medewerker

6. Klik op de witte vink in het blauwe vierkant om de wijziging op te slaan en het venster te sluiten

2. Dezelfde opdrachtregels aan één medewerker koppelen als aan voorbeeldmedewerker

1. Klik op 'Opdrachten'
  2. Klik op Tabblad 'Koppelingen'
  3. Zet rechts onderaan een vinkje bij het veld 'medewerker' en selecteer in dit veld de medewerker die als voorbeeld dient
  4. Vernieuw het scherm mbv de knop met de blauwe pijl
  5. Verwijder links onderaan het evt. vinkje bij 'opdrachtgever'
  6. Vernieuw het scherm mbv de knop met de blauwe pijl
  7. Hou dit scherm open
  8. Sleep het scherm naar een hoek
  9. Klik op Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels
  10. Selecteer de medewerker aan wie je opdrachtregels wilt koppelen
  11. Sleep het naar een andere hoek
  12. Koppel dezelfde opdrachtregels als die aan de voorbeeldmedewerker gekoppeld zijn

3. Opdrachtregel ontkoppelen van één medewerker

Ga naar ‘Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels’

1. Klik in veld ‘medewerkers’ op het pijltje om de lijst met medewerkers te openen en selecteer de gewenste medewerker
2. Check onder ‘maak een koppeling voor’ of de keuze op ‘één medewerker’ staat

3. Selecteer rechtsboven de gewenste opdrachtregel die ontkoppeld moet worden

4. Klik op het enkele groene pijltje naar links, waardoor alleen de geselecteerde opdrachtregel wordt ontkoppeld van de medewerker

Als de medewerker geen tijd heeft geregistreerd op die opdrachtregel, dan wordt die opdrachtregel ontkoppeld van de medewerker.

Als de medewerker wél tijd heeft geregistreerd op die opdrachtregel, dan verschijnt er een melding en kan die opdrachtregel niet ontkoppeld worden:

Oplossing:

Geef de koppeling een einddatum die 1 dag ligt na de in de melding genoemde laatste datum door in de kolom 't/m' die datum in te voeren:

5. Klik op de witte vink in het blauwe vierkant om de wijziging op te slaan en het venster te sluiten

4. Opdrachtregel koppelen aan alle medewerkers

Ga naar ‘Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels’

1. Check in veld 'soort rubriek' of daar het gewenste soort staat (staat standaard op 'Directe uren') en wijzig deze zonodig
2. Check onder ‘maak een koppeling voor’ of de keuze op ‘alle medewerkers’ staat

3. Selecteer linksboven de gewenste opdrachtregel die aan alle medewerkers gekoppeld moet worden

4. Klik op het enkele groene pijltje naar rechts, waardoor alleen de geselecteerde opdrachtregel wordt gekoppeld aan alle medewerkers

5. Klik op de witte vink in het blauwe vierkant om de wijziging op te slaan en het venster te sluiten

5. Meerdere opdrachtregels tegelijkertijd koppelen aan één medewerker

Ga naar ‘Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels’

1. Klik in veld ‘medewerkers’ op het pijltje om de lijst met medewerkers te openen en selecteer de gewenste medewerker
2. Check in veld 'soort rubriek' of daar het gewenste soort staat (staat standaard op 'Directe uren') en wijzig deze zonodig
3. Check onder ‘maak een koppeling voor’ of de keuze op ‘één medewerker’ staat

4. Klik op de dubbele groene pijltjes naar rechts, waardoor alle opdrachtregels worden gekoppeld aan de medewerker

5. Klik op de witte vink in het blauwe vierkant om de wijziging op te slaan en het venster te sluiten

6. Opdrachtregel koppelen voor een specifieke periode

Het is mogelijk dat een medewerker alleen gedurende een specifieke periode op alle of op een bepaalde opdrachtregel kan registreren. Bijvoorbeeld op de regel met de rubriek 'Ouderschapsverlof (wettelijk betaald)'.

Medewerker kan alleen gedurende een specifieke periode op alle opdrachtregels registreren:

Ga naar ‘Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels’

1. Klik in veld ‘medewerkers’ op het pijltje om de lijst met medewerkers te openen en selecteer de gewenste medewerker
2. Check in veld 'soort rubriek' of daar het gewenste soort staat (staat standaard op 'Directe uren') en wijzig deze zonodig
3. Check onder ‘maak een koppeling voor’ of de keuze op ‘één medewerker’ staat

4. Zet een stip bij ‘specifieke periode’

5. Voer in de datumvelden de gewenste begin – en einddatum in (een maandag tot en met een zondag)

6. Selecteer linksboven de gewenste opdrachtregel die gekoppeld moet worden

7. Klik op het enkele groene pijltje naar rechts, waardoor alleen de geselecteerde opdrachtregel wordt gekoppeld aan de medewerker met de gewenste begin – en einddatum

8. Klik op de witte vink in het blauwe vierkant om de wijziging op te slaan en het venster te sluiten

Medewerker kan alleen gedurende een specifieke periode op een bepaalde opdrachtregel registreren:

Koppel de opdrachtregel aan de medewerker
Voer in de gekoppelde opdrachtregel in de velden 'vanaf' en 't/m' de gewenste begin – en einddatum in (een maandag tot en met een zondag)
Klik op de witte vink in het blauwe vierkant om de wijziging op te slaan en het venster te sluiten:

7. Opdrachtregels en/of medewerkers filteren alvorens te koppelen of te ontkoppelen

Het kan handig zijn om voorafgaand aan het koppelen of ontkoppelen gegevens te filteren. Bv. als er veel medewerkers en/of opdrachtregels zijn.

Ga naar ‘Bestand - Gebruikers - Koppeling medewerkers en opdrachtregels’

Zet de gewenste filters en klik op de groene pijl omhoog.

Koppel of ontkoppel één of alle opdrachtregels aan één of alle medewerkers

8. Opdrachtregels sorteren alvorens te koppelen

Het kan handig zijn om voorafgaand aan het koppelen de opdrachtregels te sorteren. Bv. als het er veel zijn.

1. Klik in veld ‘medewerkers’ op het pijltje om de lijst met medewerkers te openen en selecteer de gewenste medewerker
2. Check in veld 'soort rubriek' of daar het gewenste soort staat (staat standaard op 'Directe uren') en wijzig deze zonodig

3. Zet naast ‘sorteer op’ een stip bij de optie waar je de opdrachtregels op wilt sorteren

4. Selecteer de gewenste opdrachtregel en koppel deze