ANWB Automaatje - Ritten matchen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Tue, 23 Apr 2024 om 10:36 AM op Jos Koedam

Leestijd: ongeveer 4 minuten


Wat leer ik? In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:


Bij het zoeken naar vrijwilligers voor een bepaalde rit wordt een sortering gehanteerd op basis van de hoogste score (RMQ).

Hoe hoger de score, hoe groter de kans dat de betreffende vrijwilliger de rit kan rijden.

In onderstaand voorbeeld staan scores die uiteenlopen van 100 tot en met 5.
Het is ook mogelijk om direct te zoeken naar een bepaalde vrijwilliger door de naam in te voeren bij 'Zoek een vrijwilliger'.

In bovenstaande afbeelding is dat linksboven te zien.


Score opbouw


De opbouw van de score kan de nadruk leggen op de beschikbaarheid van de vrijwilliger, maar er zijn ook opties om meer punten toe te kennen aan de wijk en buurt (als de vrijwilliger in dezelfde wijk/buurt woont).


Door op het icoontje rechts van de score te klikken (zie bovenstaande afbeelding), kun je de opbouw van de score bekijken.


In het onderstaande voorbeeld zien we een goede score van 87, die niet uitkomt op 100 doordat bijvoorbeeld de buurt van de vrijwilliger niet overeenkomt met de buurt waar de deelnemer moet worden opgehaald.Hele lage scores betekenen over het algemeen dat er niet is voldaan aan de voorwaarden van de rit. Dit kan onder andere te maken hebben met het niet beschikbaar zijn op de betreffende dag van de week of al een rit gepland hebben staan op het betreffende tijdstip.


Naast het bekijken van de opbouw van de score, kunnen ook de persoonsgegevens van de vrijwilliger worden bekeken, evenals de eigenschappen van het voertuig van de vrijwilliger (of het geschikt is om hulpmiddelen te vervoeren), de beschikbaarheid van de vrijwilliger en eventuele andere matches op de dag van de rit.
De match maken


Als een geschikte vrijwilliger is gevonden, dan kan een match worden toegevoegd.


Hierbij wordt standaard gekozen voor de status 'Succesvol bemiddeld'. Dit veronderstelt dat alles in orde is en de vrijwilliger gaat de rit rijden. Dat kan gaan om de gehele rit, alleen de heenrit of alleen de retourrit.


Het is mogelijk om aan te geven dat de chauffeur tussen de heen- en terugrit naar huis gaat. Indien dit wordt aangevinkt zullen extra kilometers berekend worden voor tweemaal de rit van het bestemmingsadres naar het huis van de vrijwilliger.


N.B: Om de notitie weg te halen moet de match eerst geannuleerd worden.


Er zijn meer opties wat betreft de status van de match. Dat zijn:

  • Vrijwilliger gevraagd
  • Succesvol bemiddeld
  • Afwijzing vrijwilliger


Alleen bij de status succesvol bemiddeld wordt de rit gezien als toegekend aan een vrijwilliger.

Na het maken van de match wordt op de matchpagina getoond wie de rit heeft gemaakt.Vrijwilliger wordt niet getoond bij mogelijke vrijwilligers


Als een vrijwilliger helemaal niet wordt getoond in het rijtje met mogelijke vrijwilligers, dan voldoet in de meeste gevallen de auto niet aan de vereisten van de rit. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen vervoeren van een rollator.

Controleer dit eventueel bij de vrijwilligers en pas aan waar nodig bij het onderdeel 'Profiel - Bijzonderheden autovan het dossier van een vrijwilliger.Tip: 

Gebruik het Vrijwilliger overzicht om snel te kunnen zien bij welke vrijwilligers mogelijk gegevens ontbreken bij 'Bijzonderheden auto'. Als er niets staat in de kolom, dan betekent dit dus dat de auto niet geschikt is om bijvoorbeeld een rollator of opvouwbare rolstoel te vervoeren.
Een rit annuleren en een match annuleren


Door een rit aan te klikken bij de deelnemer, vrijwilliger of in het rittenoverzicht kunnen de details van de rit worden bekeken.

Rechtsboven in de rit kan de rit worden geannuleerd indien deze volledig komt te vervallen.Het kan uiteraard ook voorkomen dat de rit wel gereden dient te worden, maar dat de eerder gematchte vrijwilliger de rit niet kan rijden.

In dit geval kan onder 'Benaderde vrijwilligers' de match worden geannuleerd.


De match kan ook worden geannuleerd door de betreffende vrijwilliger op te zoeken in ANWB Automaatje. Hetzelfde icoontje is zichtbaar bij de ritten van de vrijwilliger.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren