RegiVervoer - Instructie overzicht uitjes en kalender

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Ma, 19 Sep, 2022 om 2:56 PM op Jos Koedam

Overzicht Uitjes

Het overzicht van de uitjes bevindt zich in RegiVervoer onder de tegel “Uitjes”.

Het overzicht kan op twee manieren worden getoond. Namelijk als “lijst weergave” of “maandkalender”.

Beide overzichten worden hieronder verder besproken.

Lijst weergave

Bovenin wordt het Filter getoond:
 Het filter biedt de mogelijkheid om te zoeken naar de al ingevoerde uitjes. Door een bepaalde selectie te maken op bijvoorbeeld naam, bestemming, periode, datum, kenmerk of status worden de uitjes getoond.

De knoppen:

1. Hiermee kan een nieuw uitje worden toegevoegd. In een andere instructiekaart hierover meer

2. Met de knop kalender wordt er een maandkalender getoond, hierover straks meer

3. Bellijst kan worden gebruikt om een overzicht te genereren van deelname aan de uitjes voor een bepaalde periode. Door op bellijst te klikken kan er gekozen worden uit twee varianten

• Bellijst kort geeft alleen de inschrijving op Uitjes van de gekozen selectie weer
  • Bellijst uitgebreid geeft de uitjes van de gekozen selectie weer en deelname van het afgelopen half jaar

4. Met exporteren naar Excel, kan er een export van de uitjes worden gemaakt van de geselecteerde periode

In het uitje is de mogelijkheid een vinkje bij de passagier te zetten wanneer deelname aan het uitje is bevestigd. In het overzicht kunnen de uitjes getoond worden waar deelname nog bevestigd dient te worden door  aan te vinken

Het is mogelijk een bibliotheek aan te maken met door zelf vooraf gedefinieerd uitjes (modeluitjes) (afhankelijk van autorisatie). Door onderstaande omlijnde optie aan te vinken worden alleen de modeluitjes getoond. Meer over modeluitjes in een andere instructiekaart

Een Uitje in het overzicht:

1. Hiermee zien we de status van het uitje

2. Naam en bestemming

3. Dag/datum/tijd

4. Aantal ingeschreven/max. aantal deelnemers en aantal op de wachtlijst op het uitje. Het vlaggetje geeft weer hoe de bezetting is op uitje

Groen - het maximum aantal deelnemers is bereikt
Oranje -
het minimum aantal deelnemers is bereikt maar nog niet het maximum

Rood - het minimum aantal deelnemers is nog niet bereikt

5. Aantal voertuigen

6. Aantal hulpmiddelen/max. aantal hulpmiddelen op het uitje

7. Prijs

8. Uitje raadplegen

9. Uitje kopiëren. De gegevens van het bestaande uitje worden overgenomen. Alleen de datum dient ingevuld te worden

Kalender

Met de knop kalender wordt de maandkalender getoond.

Er kan ook naar een weekweergave geswitcht worden. Daarnaast kan de dag van vandaag uitgelicht worden of met de pijltjes naar de maand voor en na.

De knoppen:

1. Ga terug naar de lijst weergave
  2. Hiermee kan de kalender in de volle breedte van het scherm getoond worden
  3. Bellijst. Zoals eerder beschreven
  4. Uitjes exporteren naar Excel
  5. Er kan een Pdf gemaakt worden van de kalender

Let op! Het filter zoals in “lijst weergave” is nu niet te gebruiken

De kleuren:

Net als bij de vlaggetjes in de “lijst weergave” geven de kleuren de bezetting op het Uitje weer

Groen - het maximum aantal deelnemers is bereikt
Oranje -
het minimum aantal deelnemers is bereikt maar nog niet het maximum
Rood -
het minimum aantal deelnemers is nog niet bereikt

Het uitje raadplegen of inschrijving toevoegen:

Door in de maandkalender op een uitje te klikken wordt een scherm getoond met meer informatie over het uitje. Hier kan doorgeklikt worden naar het volledige Uitje of kan een inschrijving worden gedaan.