RegiMatch Online - Vacaturebank: vrijwilligers onderhouden

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Fri, 22 Mar 2024 om 08:24 AM op Jos Koedam

Het onderhouden van vrijwilligers gegevens bestaat veelal uit het toevoegen van contactmomenten, wijzigen van de inzet, de beschikbaarheid of het profiel. In dit artikel is instructie en toelichting te vinden over alle aanpassingen die na het opzoeken van een vrijwilliger via de tegel "vrijwilligers" gedaan kunnen worden. Meer informatie over het zoeken en vinden van de juiste vrijwilliger is in dit artikel terug te vinden.

INHOUDSOPGAVE

Vrijwilliger bewerken

Kies als de juiste vrijwilliger is gevonden of ingevoerd voor Vrijwilliger bewerken

De volgende gegevens zijn aan te passen:

• Naam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Contactgegevens
  • Adres

Daarnaast kunnen er velden actief zijn, zoals bijvoorbeeld 'Reden aanmelding' of een notitieveld (zie onderstaande afbeelding)

Dossier

In het dossier van de vrijwilliger staat een combinatie van onderstaande tabs. Welke tabs aanwezig zijn verschilt per werksoort. In dit artikel gaan we uit van een vacaturebank. Onderstaande tabs zijn beschikbaar bij een vrijwilliger.

Matches

Een overzicht van de matches of ritten. De meest recente match of rit staat bovenaan. Er kan een lijst worden gemaakt of worden gezocht naar een vacature.

In dit onderdeel kan met behulp van een filter een overzicht van matches worden bekeken. Op die manier kunnen bijvoorbeeld de matches vanaf een bepaalde datum of in een specifieke regio worden opgevraagd.

Door op een vacatureregel te klikken kunnen de details van de vacature worden bekeken en kan de match worden beheerd.

In dit scherm kan ook de vacature zelf worden bewerkt, uitgelicht, geprint e.d.

Profiel

Opleiding/ervaring/competentie, hobby's/interesse, eigenschappen/bijzonderheden en overig.

Motivatie/presentatie

Notitievelden voor de motivatie en persoonlijke presentatie van de vrijwilliger

Beschikbaarheid

Hier kan de beschikbaarheid worden ingevoerd op basis van dagen en tijden. De afwezigheid wordt vermeld als een periode met een start- en einddatum. Hierbij kan een notitie worden toegevoegd.

Met afwezigheid wordt rekening gehouden bij het maken van matches.

Toekomstige afwezigheid wordt direct getoond in het scherm. Met behulp van de knop 'Toon historie' kan afwezigheid in het verleden worden getoond.

Voorkeuren

Het opgeven van wie, wat en waar voorkeuren (regio, diensten). Op basis van deze instellingen kan een vrijwilliger worden gematcht aan een vrager.

Wie?: Hier wordt een voorkeur aangegeven voor wie de vrijwilliger wil gaan helpen. Opties bij deze voorkeur zijn bijvoorbeeld: ouderen, mensen met een beperking.

Wat?: Bij dit onderdeel wordt aangegeven wat de vrijwilliger wil gaan doen, bijvoorbeeld helpen bij de administratie, wandelen, gastvrouw/gastheer zijn e.d.

Waar?: De regio's die zijn opgegeven voor uw vacaturebank

N.B.: de keuze bij wie, wat, waar worden bepaald door de waarden in de stamtabellen van RegiMatch. Raadpleeg uw applicatiebeheerder voor vragen over dit onderdeel.

Hier wordt tevens getoond of de vrijwilliger toestemming heeft gegeven voor het anoniem inzichtelijk maken van deze gegevens voor de bij uw vacaturebank aangesloten organisaties.

Notitie

Hier kan één notitie worden ingevoerd met bijzonderheden over de betreffende vrijwilliger.

Contactmomenten

Overzicht van ingevoerde contactmomenten. Invoer van nieuwe contactmomenten.

Taken

Overzicht van ingevoerde taken. Invoer van nieuwe taken die kunnen worden getoond in een takenwidget op de Portal.