RegiMatch full client - Correspondentie: Vraag

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Do, 4 Apr om 4:13 PM op Jos Koedam

In RegiMatch zijn er 5 opties te vinden onder correspondentie:


Personen: Gelijk aan RegiCRM. zie artikel https://adsysco.freshdesk.com/support/solutions/articles/80000950702-regicrm-correspondentie

Organisaties: Gelijk aan RegiCRM. zie artikel: https://adsysco.freshdesk.com/support/solutions/articles/80000950702-regicrm-correspondentie

Aanbod: voor correspondentie met vrijwilligers. Zie artikel https://adsysco.freshdesk.com/support/solutions/articles/80000950613-correspondentie-aanbod-regimatch-


Vraag: voor correspondentie met vragers (organisaties, personen en/of locaties)

Matches: correspondentie met vragers of vrijwilligers. Zie artikel https://adsysco.freshdesk.com/support/solutions/articles/80000950615-correspondentie-matches-regimatch-


In dit artikel wordt Vraag behandeld, gevolgd door algemene uitleg over samenvoegen, samenvoegsets en e-mailen.Op de tab Algemeen is een belangrijke keuze te maken voor de weergave van de uiteindelijke resultaten.

Bij een keuze voor weergave op basis van de vrager hoeft er bijvoorbeeld geen vraag te bestaan in het dossier.

Een keuze voor Vraag zou kunnen betekenen dat een organisatie meerdere keren wordt getoond omdat er meerdere vragen / vacatures zijn ingevoerd.


Op de tabs Personen en Organisaties zijn keuzes te maken op basis van de betreffende gegevens uit CRM zoals adresgegevens en kenmerken.

Bij Profiel staan o.a. eigenschappen/bijzonderheden, hobby/interesse, eigenschappen/bijzonderheden en eventuele vrije velden.

Bij Helpen bij een organisatie (naam werksoort kan veranderen!) staan bijvoorbeeld reden aanmelding, de status (actief, niet actief).

Bij Vraag en Vacature is te kiezen voor de periode van de aanmelding, bemiddeling, afmelding, de status van de vraag, de publicatieperiode van de vacature, code, titel, samenvatting en meer.
Als de selecties op de verschillende tabs zijn gemaakt, kies dan voor Zoeken en vervolgens opent het resultaat.

Het resultaat is te sorteren door met de linkermuisknop op een kolomheader te klikken. Met de rechtermuisknop kunnen kolommen worden toegevoegd. Hier zijn de volgende opties:

 • Contactpersoon
 • Postcode
 • Woonplaats
 • E-mail
 • Codes
 • Vragen (extra)
 • Omschrijvingen


Door te klikken op kopiëren kan het complete resultaat op het klembord worden geplaatst en geplakt in een andere applicatie, bijvoorbeeld Microsoft Excel.


Door te klikken op samenvoegen kan een brief worden gemaakt met behulp van een sjabloon of een e-mail worden verstuurd.
Samenvoegsets


Klik in het scherm Samenvoegen (zie bovenstaande schermafbeelding) op Samenvoegsets.Bij een persoon in CRM worden op de tab Communicatie verschillende zaken vastgelegd, waaronder de communicatievoorkeuren (e-mail, post, geen voorkeur) en de mogelijkheden onder Aangemeld voor (reclame, algemene mailings en nieuwsbrieven, systeemberichten). 

Bij het doen van correspondentie moet worden aangegeven om welke Soort correspondentie het gaat. Hier bestaan de volgende opties:

 • Correspondentie
 • Reclame
 • Financieel
 • Algemene mailing
 • Nieuwsbrief


Geef aan wat er moet gebeuren voor personen die geen communicatievoorkeur hebben aangeven. Stuur een E-mail of een brief.

Geef vervolgens aan wat er moet gebeuren voor personen van wie adres en e-mail onbekend zijn. Overslaan of toevoegen aan de set 'brief'.


Als alle keuzes zijn gemaakt, klik dan op Aanmaken. De samenvoegsets worden nu aangemaakt en de brieven en/of e-mails kunnen worden gemaakt.


Correspondentie per e-mail

 • Klik op E-mailen.Binnen dit scherm kan is de e-mail op te stellen, te testen en te versturen.

Testen houdt in dat de e-mail wordt verstuurd naar het e-mailadres van de ingelogde gebruiker.


Aan: hier worden alle personen voor de correspondentie weergegeven, mogelijkheid voor het toevoegen en verwijderen van personen. E-mails worden één voor één verzonden.

De ontvangers krijgen dus nooit de e-mailadressen van anderen te zien.

Als een BCC is opgegeven ontvang deze een e-mail voor iedere mail die wordt verstuurd!!!

Als er één mail moet worden ontvangen, kies dan voor 'Kopie naar eigen e-mailadres versturen' op het tabblad Opties.


Van: dit is het adres van de afzender. Hier zijn verschillende e-mailadressen te kiezen, bestaande uit: het algemene e-mailadres dat kan worden ingesteld in RegiCRM en alle e-mailadressen op de persoonskaart van de medewerker. 

Let op dat er opnieuw ingelogd dient te worden als er e-mailadressen zijn toegevoegd in de persoonskaart in CRM.


Onderwerp: Verplicht veld. Vul altijd een onderwerp in.


Bijlagen: voeg hier een bestand toe om bijlage te versturen.

Plaats dit bestand eerst in de RegiCare folder, bijvoorbeeld in de documentenfolder van RegiCRM op de R schijf.

De R schijf is te bereiken door via https://hosting.regicare.nl te kiezen voor Verkenner.


Correspondentie per brief


 • Voor een bestaand document, klik op Gebruik sjabloon. De map met bestaande sjablonen wordt geopend met het mapicoontje. Selecteer het juiste bestand en klik vervolgens op Aanpassen (voor bewerken sjabloon) of Samenvoegen(ophalen bestaand sjabloon zonder aanpassingen).
 • Voor een nieuw document, klik op Aanmaken. Word wordt geopend en vanuit hier zijn allerlei sjablonen en documenten op te maken met de bijbehorende samenvoegvelden. Wanneer dit document vaker gebruikt gaat worden - sla deze dan op als Word-sjabloon in de juiste map.Rechtsonder kan er gekozen worden voor Microsoft Word document (doc / docx) of Microsoft Word Sjabloon (dot / dotx)
 

Het is vrijwel nooit nodig om deze wisseloptie te gebruiken, tenzij bekend is dat er zowel documenten als sjablonen worden ingezet bij het samenvoegen.


Tips bij het aanpassen en aanmaken van sjablonen


Voor de correspondentie vanuit RegiCRM (of andere RegiCare modules) wordt gebruik gemaakt van MS Word sjablonen met standaard MS Word functionaliteit: afdruk samenvoegen. Hiervoor worden samenvoegvelden gehanteerd, die informatie uit de database gebruiken om in de brief op te nemen. Deze informatie kan eenvoudig worden opgenomen in een Word sjabloon. Tevens is het mogelijk de weergave van bijvoorbeeld datum- en valutavelden slim aan te passen.

 

De weergave van samenvoegvelden aanpassen

Niet iedere organisatie hanteert dezelfde opmaak van datum en valuta velden, hierbij kan gedacht worden aan het tonen van voorloopnullen, het voluit of beknopt noteren van een datum en / of het tonen van een liggende streep bij 0 bedragen achter de komma. De weergave van de datum / tijd en valuta velden in MS Word kunnen eenvoudig worden aangepast door /@ toe te passen. Meer uitleg: http://www.ehow.com/how_4619985_numbers-ms-word-mail-merge.html of raadpleeg het artikel in de kennisbank hier.


De knop samenvoegvelden invoegen

Het is mogelijk om de MS Word knop “Samenvoegvelden invoegen” op twee verschillende manieren te gebruiken. Hieronder een korte uitleg over de twee mogelijkheden van deze knop.


Wanneer het bovenste gedeelte van de knop (het deel boven de streep) aangeklikt wordt, verschijnt er een nieuw “pop-up” scherm met de naam “Samenvoegveld invoegen”.

Vanuit dit scherm zijn meerdere velden achter elkaar toe te voegen aan het sjabloon, er kan echter tussentijds niet overgeschakeld worden naar het sjabloon. Dit is alleen mogelijk wanneer het scherm “Samenvoegveld invoeren” gesloten wordt.


Er zijn veel samenvoegvelden en soms is de vraag hoe een bepaald samenvoegveld de gegevens precies gaat tonen. De knop 'Adreslijst bewerken' is te gebruiken om te zien hoe de samenvoegvelden worden gevuld met gegevens. 


Samenvoegvelden beginnen steeds met een letter of reeks letters gevolgd door een underscore en dan een beschrijving van de gegevens die samengevoegd zullen worden.


CRM_: Algemene CRM velden. Deze velden werken voor personen, organisaties/medewerkers en groepen.

g_: Groepvelden. Uitsluitend te gebruiken bij Correspondentie - Groepen

o_: Organisatievelden. 

p_: Persoonsvelden. 

m_: Matchvelden. uitsluitend te gebruiken bij Correspondentie Aanbod, Vraag en Matches.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren