Faciliteiten/Diensten/Horeca: toevoegen en prijzen wijzigen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Ma, 8 Jul om 10:01 AM op Ward Verhagen

Toevoegen nieuwe dienst


In RegiLocatie kan via Bestand - Faciliteiten/Diensten - Faciliteiten/Diensten een nieuwe dienst of faciliteit worden toegevoegd.

De eerste keuze die moet worden gemaakt is Locatiegebonden of Algemeen.

Een locatiegebonden dienst kan alleen worden gebruikt voor één specifieke locatie. Een algemene dienst is voor alle locaties van toepassing.


Als een locatiegebonden dienst of faciliteit moet worden aangemaakt, kies dan Locatie gebonden diensten/faciliteiten en kies in de dropdown de betreffende locatie.


Onder Algemene diensten kan met het groene plusje een nieuwe regel worden toegevoegd. Het type is altijd dienst. Er zijn geen andere opties.Diensten financieel: Geef hier het grootboeknummer op en t/m welk jaar deze gegevens gelden.Toevoegen nieuwe faciliteit / horeca


Net als bij diensten moet eerst worden bepaald of het gaat om een algemene faciliteit of een locatiegebonden faciliteit.


Typen: er zijn 2 typen beschikbaar.

  • Faciliteit: beamers, whiteboards, media-installaties
  • Horeca: eten en drinken


Eenheid: Hier wordt aangegeven in welke vorm de faciliteit of horeca wordt aangeboden: denk aan stuk, kan, kopje, glas, flesje e.d.

Aantal: Het beschikbare aantal van de betreffende faciliteit (op de locatie). Er zijn bijvoorbeeld 5 beamers beschikbaar. Dit is dus niet het standaardaantal dat wordt geselecteerd bij een contract.Faciliteiten financieel: Geef hier het grootboeknummer op en t/m welke jaar deze gegevens gelden.Prijzen wijzigen


In RegiLocatie kan via het onderdeel Bestand - Faciliteiten/Diensten - Prijzen de prijs worden gewijzigd of toegevoegd.

Hier staan de prijzen van alles behalve de reservering/zaalhuur. Dat wordt namelijk gekoppeld aan de ruimtes van een locatie en kan worden gevonden bij Locatie - Prijs ruimte


  • Periode: De selectie bij periode sluit aan op de van...t/m datum bij faciliteiten, diensten en horeca
  • Type faciliteit: Hier kan worden gekozen voor faciliteit, dienst (exclusief reservering/zaalhuur) en horeca
  • Soort tarief: Intern en extern
  • Locatie: standaardselectie is alle locaties, maar een specifieke locatie kan worden gekozen. Dit is noodzakelijk als er bij de invoer van faciliteiten en diensten sprake is van locatiegebonden diensten of faciliteiten. Dat zijn diensten of faciliteiten die alleen beschikbaar zijn op één locatie.


De selectie staat standaard op 'met prijs'. Als er prijzen moeten worden toegevoegd, kies dan voor 'zonder prijs' of 'alle' voor een totaaloverzicht.


Een prijs wijzigen werkt door te dubbelklikken op de betreffende prijs van een faciliteit en een nieuwe prijs op te geven.Een prijs van een bestaande faciliteit of dienst kan ook worden gewijzigd via het onderdeel 'Prijswijziging'

Hier kan een prijs exclusief BTW of inclusief BTW worden ingevoerd en vervolgens worden verwerkt met het potloodicoontje.


Zie onderstaand voorbeeld: De prijs van de beamer wordt vanaf 1-1-2019 gewijzigd van € 3,00 naar € 5,00

Let op dat dergelijke prijswijzigingen niet automatisch worden verwerkt bij faciliteiten en diensten die al zijn ingevoerd bij reserveringen.


Daarnaast bestaat er een mogelijkheid om alle prijzen in de selectie te verhogen met een bepaald bedrag of een bepaald percentage.

Dat kan in het onderdeel 'Prijswijzigingen'


Zie onderstaand voorbeeld: Alle onderstaande prijzen worden met 2% verhoogd vanaf 1-1-2019. Klik op het groene plus icoontje om de wijziging door te voeren.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren