RegiLocatie full client - Facturen afdrukken

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 02:19 PM op Jos Koedam

Na het definitief maken van de facturen in RegiLocatie kunnen de facturen worden afgedrukt.

Facturen die nog verwerkt moeten worden staan bij afdrukken facturen aangegeven in het rood in de kolom 'Status'. Hierbij staat de status van de facturen standaard op 'Nog te verzenden facturen'.

Wisselen naar alle facturen of verzonden facturen maakt het mogelijk om eerder verzonden facturen opnieuw af te drukken.

Factuurperiode

Let bij het afdrukken van de facturen goed op de ingestelde periodes bij 'Datum' en 'Factuurdatum'.

Datum: De periode bij datum gaat over de datum van de bijeenkomsten die vallen in de geselecteerde periode.

Factuurdatum: De factuurdatum is de datum die is aangegeven bij het definitief maken van de gecontroleerde facturen.

Contracten selecteren

Er zijn 3 opties bij het selecteren van contracten.

Alle contracten: Selecteer alle contracten die vallen in de geselecteerde factuurperiode

Contract: Kies een specifiek contract dat valt in de geselecteerde factuurperiode

Alleen contracten van locatie: Selecteer de contracten van één locatie die vallen in de geselecteerde factuurperiode

Printen/samenvoegen facturen

Na het maken van de juiste selectie kan er een lijst worden gegenereerd of direct worden samengevoegd.

Met het linkericoontje (document) kan een factuurlijst worden aangemaakt. Deze lijst kan worden afgedrukt of worden opgeslagen als een Excel, Word of HTML bestand.

Met het rechtericoontje (printer) wordt het scherm 'Maak factuur/aanmaning' geopend.

Selecteer een bestaand sjabloon via het foldericoontje aan de rechterkant.

Let op de selectie bij 'Reservering/diensten' en bij 'Faciliteiten/horeca'.

• Gegroepeerd

De diensten en faciliteiten worden opgeteld en compact getoond.

Dat kan bijvoorbeeld op onderstaande manier worden gedaan in een factuursjabloon met een tabel voor de factuurregels.

• Uitgebreid: op datum

De diensten en faciliteiten worden per bijeenkomstdatum gesorteerd en getoond.

Uitgebreid: op categorie

De diensten en faciliteiten worden gesorteerd op categorie en daarna per bijeenkomstdatum getoond.

Als de juiste manier van samenvoegen is gekozen en het sjabloon is geselecteerd dan kan er worden gekozen voor samenvoegen.

De gegevens in de selectie zullen dan naar Word worden samengevoegd.

De laatste stap is het aanpassen van de status.

Er zijn 3 opties bij het aanpassen van de status.

Ja/Yes: De facturen krijgen de status 'Verzonden' en zullen niet meer worden getoond in de kolom status bij de status 'Nog te verzenden facturen'.

Nee/No: De facturen krijgen de status 'Niet verzonden' en zullen weer/nog worden getoond in de kolom status bij de status 'Nog te verzenden facturen'.

Annuleren/Cancel: De status van de selectie blijft ongewijzigd.