RegiKas full client - Kasboek aanmaken / kopiëren

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 02:18 PM op Jos Koedam

Doorloop de volgende stappen om een nieuw kasboek aan te maken of een bestaand kasboek naar een volgend kalenderjaar aan te maken:

1. Kasboek aanmaken of kopiëren
  2. Instellingen kasboek invoeren
  3. Koppelen Grootboeknummers (GB)
  4. Koppelen Kostenplaats (KP)
  5. Koppelen Kostendrager (KD)
  6. Koppelen gebruiker

1. Aanmaken of Kopiëren

Om een geheel nieuw bestand aan te maken, ga naar Bestand > Rekeninggegevens > Kasboeken

Hier opent het scherm met alle huidige kasboeken

Kasboek kopiëren, ga naar Bestand > Rekeninggegevens > Kasboeken

Dit opent het scherm met alle huidige kasboeken.

Selecteer een bestaand kasboek en druk op onderstaande knop om een nieuw kasboek naar een volgens jaar te kopiëren. Dit neemt dan alle instellingen van het kasboek jaar X mee naar het volgende jaar

2. Instellingen kasboek invoeren

Open het volgende scherm, hier staan alle instellingen al ingevoerd, deze zijn van het vorige jaar gekopieerd, geef hier wel het juiste jaartal en beginsaldo aan.

Sla de instellingen op via het groene vinkje.

3. Koppelen grootboeknummers

Ga naar Bestand > Rekeninggegevens > Grootboeknummers. Geef hier het GB nummer, naam en kasboek aan. Hier kan ook de kostenplaats en kostendrager worden toegevoegd indien deze aan elkaar gekoppeld worden. Bij het selecteren van het GB zal de KP en KD direct ingevoerd worden en is niet aanpasbaar door de medewerker, vul deze dus alleen in als de KP en KD vast zijn.

4. Koppelen kostenplaats

Ga naar Bestand > Rekeninggegevens > Kostenplaats. Geef hier het nummer van de KP, de omschrijving, kasboek, status (actief/niet actief) en datum van – tot en met op

5. Koppelen kostendrager

Ga naar Bestand > rekeninggegevens > Kostendrager. Geef hier het nummer van de KD, de omschrijving, kasboek, status (actief/niet actief) en datum van – tot en met op

6. Koppelen gebruiker

Om het Kasboek te kunnen gebruiken dient de medewerker hieraan gekoppeld te worden, ga naar bestand > Gebruikers > Koppelen

Ga naar tabblad: gekoppelde kasboek en selecteer de medewerker, selecteer het kasboek aan de linker zijde en zet deze met behulp van de groene button (nummer 1 in onderstaande afbeelding) naar de rechterzijde. De medewerker heeft nu toegang tot het kasboek betreft het een nieuwe medewerker, dan dient de medewerker eerst toegang te krijgen tot RegiKas voordat je een kasboek kan koppelen.

Gekoppelde kasboeken aan de rechterkant kunnen worden geselecteerd en met button nummer 2 in onderstaande afbeelding worden ontkoppeld.