RegiKas full client - Werkinstructie

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 02:18 PM op Jos Koedam

Werkinstructie RegiKas

In RegiKas zijn de kasboeken gekoppeld aan de kasboekbeheerder(s), hierdoor zijn alleen de kasboeken waar een beheerder rechten toe heeft gekregen.

Inloggen

Log in op RegiCare hosting.regicare.nl of ga naar Start.

Ga naar RegiKas

Openen kasboek

Een kas openen kan op twee manieren:

1. Ga naar Bestand > Open kasbestand

2. Ga naar Invoer kasgegevens > selecteer de maand

Indien er 1 kasboek wordt beheerd, dan opent deze automatisch.

Als er meerdere kasboeken worden beheerd, dan dient een kasboek te worden gekozen.

Als er nog geen kasboeken bestaan, dan dient er eerst 1 aangemaakt te worden via Bestand - Rekeninggegevens - Kasboeken.

Invoervelden

De grijze velden zijn niet aanpasbaar. Deze zijn enkel in de instellingen onder tab kasboeken instelbaar voor de beheerder.

De witte velden zijn vrij aanpasbaar indien er een Kostenplaats (KP) en of kostendrager gekoppeld is aan een grootboekrekening (GBNR), zal deze automatisch gevuld worden.

Is er een kostenplaats die afwijkt, dan kan deze handmatig aangepast worden mits dit is aangegeven in de instellingen.

Neem contact op met de applicatiebeheerder indien dit nodig is.

De gele regel is te sorteren. Dit betekent dat er te sorteren is op nr., datum, GBR, etc.

Dit kan door op de gewenste kolom te klikken in de gele balk.

BTW

BTW is te selecteren op basis van 6%, 9% of 21% indien dit is ingericht.

In de kolom BTW is het BTW percentage aan te geven.

RegiKas berekent zelf het BTW bedrag.

Indien er geen BTW inrichting (noodzakelijk) is, dan wordt de kolom BTW ook niet zichtbaar In het kasboek.

Invoer kasboekingen

Indien er 1 kas wordt beheerd, dan opent deze automatisch. Indien er meerdere kassen worden beheerd, dient het betreffende kasbestand te worden gekozen.

Het kasbestand is te vullen door op de groene plus te klikken. Met de tabtoets kan naar de volgende velden in de regel worden gegaan. Bij het invoeren van een GBNR nummer, KP of kostendrager kan de dropdownlijst worden gebruikt door het gewenste nummer te selecteren of het nummer in te toetsen en op enter te drukken.

Verwijderen kasregel

Verwijderen van een regel werkt met behulp van het rode minnetje. De regel kleurt dan roze, dit is een signaal dat er iets gaat wijzigen.

Vervolgens dient de wijziging op te worden geslagen met het groene vinkje.

Annuleren van de wijziging verloopt via het rode kruisje.

Opslaan en afsluiten kasboek kan met de blauwe vink.

Printen en kopiëren

Het kasboek printen? Druk linksonder op het printericoontje. Dit print dan de geselecteerde maand van het scherm dat is geopend.

Het kasboek kan worden gekopieerd door op het Excelicoontje te klikken. De gegevens worden hierdoor op het klembord geplaatst en kunnen worden geplakt in een Excelsheet.

Journaalposten

Ga naar > Journaalposten

RegiKas maakt geautomatiseerd journaalposten van de kasboekingen.

Deze kunnen worden geprint en gekopieerd zoals bij de kasboeken.

Importbestand

Ga naar > Journaalposten > tab Importbestand
Selecteer het kasboek en maak het importbestand.

Druk op print het importbestand om het bestand af te drukken.

Aanmaken nieuwe RegiKas gebruiker

RegiKas is een full client en het aanmaken van full client gebruikers dient altijd via de helpdesk van AdSysCo te verlopen.

In RegiKas kan via Bestand - Gebruikers - Koppelen een nieuwe medewerker worden gekoppeld.

Via Toegang RegiKas kan een overzicht van alle gebruikers worden bekeken.

Via de buttons Medewerkers en Iedereen kan worden gewisseld tussen personen die al een account hebben (medewerkers) en alle personen in het systeem (iedereen).

Door op een persoon te klikken in de dropdown medewerkers en vervolgens op de groene plus wordt een medewerker toegevoegd als kasboek beheerder.

Op de tab Gekoppelde kasboeken kunnen de kasboeken worden gekoppeld of ontkoppeld.