RegiVervoer - Een rit aanmaken voor een bekende passagier

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Do, 18 Jul om 4:08 PM op Jos Koedam

Leestijd: ongeveer 3 minuten

In dit artikel leer je meer over het aanmaken van een rit voor een bekende passagier door het toevoegen van een reservering in de planning.

INHOUDSOPGAVE

Een reservering toevoegen in de planning

Kies voor Planning en selecteer bij de planning de datum waarop de rit gepland gaat worden.

Scroll naar beneden en kies voor 'Reservering toevoegen'.

Selecteer de juiste dienst.

Afbeelding 1: Een reservering toevoegen in het onderdeel Planning.

Kies voor Ga verder en zoek de betreffende klant op.

Als dat is gedaan en de melding "Deze persoon is nog niet bekend...etc." verschijnt, kies dan voor Ja.

Dit opent Reservering toevoegen waar de 'Tijd ophalen' kan worden ingevoerd.

Indien de klant een afspraak heeft op een specifieke tijd, plaats dan een vinkje bij 'Aankomsttijd is bindend'. Geef vervolgens 'Tijdstip aankomst' op.

Indien het een retour betreft, zet dan het keuzerondje op Ja en vul 'Tijdstip retour' in.

Afbeelding 2: Een voorbeeld van het scherm Reservering toevoegen.

De optie "Tijdstip retour is een schatting"

Betreft het een klant die zelf belt voor de retourrit, vink alleen dan 'Tijdstip retour is een schatting' aan.

Het tijdstip bij de retour is standaard zo vroeg mogelijk, dat zal normaal gesproken 00:00 uur zijn. De chauffeur kan dan zien dat deze klant nog opgehaald moet worden; deze melding krijgt dan schuine streepjes als herkenning.

Zet bij notitie: klant belt voor terugrit. In de routeplanning wordt bij deze rit geen 00.00 uur vermeld, maar ??. De chauffeur weet dan dat de klant zelf terug belt voor de retour.

• Vul bij een bekend adres bij bestemmingsadres de eerste drie letters van het adres in
    Selecteer het adres
    Als het een nieuw adres is, klik op ‘Nieuw adres’

Adresomschrijving bijvoorbeeld Zorginstelling X, postcode, huisnummer, plaats invullen, evt. telefoonnummer

Als dit adres alleen bij deze klant hoort, (bijvoorbeeld familiebezoek), vink dat dan aan.

• Kies bij ‘Koppel aan voertuig’ meteen de gewenste bus voor de heen- en terugrit; de rit staat dan in de planning.

Als er niet wordt gekoppeld aan een voertuig, is de rit later in te plannen vanuit het reserveringsoverzicht naar de dagplanning.

Kies voor opslaan als alles is ingevoerd.

Ritten in het verleden

Alleen de coördinator kan ritten in het verleden invoeren.