RegiVervoer - Een rit bewerken / verwijderen

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Do, 18 Jul om 4:13 PM op Jos Koedam

Leestijd: ongeveer 3 minuten

In dit artikel leer je over het verwijderen van een (repeterende) rit. Daarnaast wordt het bewerken van een rit besproken.

INHOUDSOPGAVE

Een rit verwijderen

Kies voor 'Planning'.

Afbeelding 1: Het onderdeel van Planning van RegiVervoer.

• Selecteer linksboven de datum waarop een rit verwijderd moet worden
  • Ga in de agenda naar de te verwijderen rit
  • Klik er 1 keer op; er verschijnt een venster met de ritgegevens
  • Klik onderin dit venster op ‘Verwijderen’
  • Klik op ‘Annuleren’; de rit is nu compleet uit de planning gehaald

Een repeterende rit wijzigen of verwijderen

Dit werkt zoals bij een eenmalige rit. Als voorbeeld:

• Volg dezelfde stappen als hierboven tot ‘Ga in de agenda naar de te verwijderen rit en klik er 1 keer op’
  • Klik nu op ‘Annuleren’
  • Het systeem vraagt nu: ‘Wilt u alle gerelateerde reserveringen ook annuleren?’
  • Klik op ‘Ja’ als je alle repeterende ritten van deze klant wilt verwijderen
  • Klik op ‘Nee’ als je alleen deze ene rit van deze klant wilt verwijderen

Een rit bewerken

• Volg dezelfde stappen als hierboven tot ‘Ga in de agenda naar de te verwijderen rit en klik er 1 keer op’
  • Klik nu op ‘Bewerken’
  • De rit is nu weg uit de agenda (planning) en staat terug in het reserveringsoverzicht
  • Scroll naar beneden tot ‘Reserveringen’

Afbeelding 2: Voorbeeld van een rit in de planning met de buttons bewerken en verwijderen.

Als de wijzigingen zijn uitgevoerd en opgeslagen, wordt het planningsscherm geopend.

Scroll naar beneden naar de reservering en klik op de gewijzigde reservering om hem weer in de planning te plaatsen. Indien van toepassing wijzig ook de retourrit!