RegiCare app - Vragenlijsten

Gemaakt door Kim Burrei, Gewijzigd op Do, 4 Jul om 1:19 PM op Jos Koedam


Er zijn binnen RegiCare verschillende verschijningsvormen van vragenlijsten, in dit artikel nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen en delen we de laatste ervaringen.

Leestijd: ongeveer 5 minutenINHOUDSOPGAVE

Algemeen


Vragenlijsten (en metingen) in RegiCare bestaan binnen RegiMaDi al jaren. Vorig jaar (2023) is er binnen RegiCare de uitbreiding geweest om (op een nieuwe manier) vanuit de activiteiten vragenlijsten af te nemen bij de deelnemers.

De laatste inzichten zijn dat het invullen vanuit een casus of activiteit een extra stap is die vaak overbodig is. Daarom kunnen vragenlijst nu direct vanuit de CRM persoonskaart worden afgenomen.

Het afnemen van de vragenlijst kan je als professional doen door de antwoorden via RegiWeb of de RegiCare app voor de deelnemer in te vullen. Je kunt echter ook een e-mail toesturen met een eenmalige link zodat de klant de meting zelf kan invullen (dit werkt op mobiel en desktop).
Hoe het in de praktijk werkt


Aanmaken

De vragenlijst zelf (de vragen en mogelijke antwoorden) moet vooraf zijn aangemaakt. Dit kan op dit moment alleen door AdSysCo gedaan worden. Stuur hiervoor je verzoek naar de AdSysCo Helpdesk en zij maken dit voor je in orde. 

Er is wel al een scherm voor onder beheer/vragenlijsten waarin je de Resultaten kan zien. 


Bij het aanvragen van een vragenlijst moet aangegeven worden in welke module (regiCRM of regiAct) deze vragenlijst beschikbaar moet komen.


Invullen/Uitnodigen


Wanneer de vragenlijst is aangemaakt kan je deze op verschillende manier afnemen / laten invullen. Daarnaast zitten er kleine verschillen in het afnemen vanuit de website (regiweb) en het afnemen via de RegiCare app. Het ziet er beide net iets anders uit, maar de uitkomst blijft hetzelfde.


Vanuit RegiWeb


Vanuit een persoon of groep in RegiCRM of binnen een activiteit in RegiAct kun je naar het tabblad "vragenlijsten", zie ook afbeelding 2.0 hieronder. 

Afbeelding 2.0, openstaande en ingevulde vragenlijst vind je terug op het tabblad "vragenlijsten"


Om een vragenlijst samen in te vullen (of een uitnodiging te versturen) klik je rechtsboven op de knop vragenlijst invullen. Vervolgens kies je de vragenlijst die afgenomen dient te worden en maak je een keuze uit één van de drie opties, zie afbeelding 3.0 hieronder.


Afbeelding 3.0, er zijn vanuit RegiCare meerdere manieren om een vragenlijst af te nemen.


Met de eerste optie kun je zelf op het scherm direct de antwoorden invullen, gebruik je één van de andere twee opties, dan ontvangt de genodigde een unieke link om de vragenlijst mee in te vullen. Hierdoor kun je vanuit RegiCare ook zien of iemand een vragenlijst ingevuld heeft. Zie de kolom status in Afbeelding 2.0.


vanuit de RegiCare app


Vanuit de RegiCare app is de route iets korter, je kiest onder voor de groene knop Nieuw en in het menu dat nu naar voren komt kies je voor de optie "Vragenlijst", zie afbeelding 4.0 hieronder.


Afbeelding met tekst, schermopname, software, Besturingssysteem Automatisch gegenereerde beschrijving
 
Afbeelding 4.0, de eerste drie stappen voor het invullen van een vragenlijst in de RegiCare app


In de stap hierna geef je aan voor wie de vragenlijst ingevuld gaat worden, je kunt hier kiezen uit;


- personen (bestaand / nieuw of een anonieme persoon)

- groepen (bestaande of nieuwe groepen)


Na het selecteren van de persoon of groep komt direct de introductietekst van de meting naar voren en kan er gestart worden met het invullen van de antwoorden. Een voorbeeld van hoe het invullen eruit ziet is hieronder in Afbeelding 5.0 opgenomen.


Afbeelding 5.0 Zo ziet het invullen van een vraag via de RegiCare App eruit.


Na het invullen van het laatste antwoord uit de vragenlijst kan deze in de app gesloten worden. Hierna kom je terug in de overzichtspagina van de RegiCare app.

Afbeelding 6.0 Na deze laatste vraag word je doorgestuurd naar het home scherm.


Resultaten bekijken/delen


Het invullen van vragenlijsten wordt natuurlijk gedaan om de resultaten te kunnen bekijken en/of delen. Dit kan op individueel niveau (per persoon/groep of per activiteit bekeken worden), maar scores kunnen ook op hoger niveau (per vragenlijst) worden uitgedraaid. 


per activiteit

Wanneer er vragenlijsten zijn afgenomen, dan zijn de resultaten direct zichtbaar in het tabblad "vragenlijsten" bij de activiteit zelf. In afbeelding 7.0 hieronder zie je hoe dit er per activiteit uit kan zien.

Afbeelding 7.0 Je ziet direct het aantal reacties per vragenlijst.


per persoon/groep
Wanneer er bij een individuele personen of groepen gekeken wordt op het tabblad "vragenlijsten", dan kunnen vragenlijsten hier meerdere keren terugkomen. Dit is omdat personen en/of groepen vragenlijsten meerdere keren kunnen invullen, een voorbeeld hiervan is in afbeelding 8.0 hieronder opgenomen. 

Afbeelding 8.0 Alle ingevulde vragenlijsten van één persoon zijn op de persoonskaart terug te vinden.


Door op het oogje in de regel met de naam van de vragenlijst te klikken kun je alle antwoorden nog een keer bekijken, zie afbeelding 9.0 hieronder.

Afbeelding 9.0 De ingevulde vragenlijst is overzichtelijk weergegeven (met scores!).


per vragenlijst

Vanuit het menu Beheer - Vragenlijsten is er een tegel Resultaten beschikbaar, hier kan er per vragenlijst een export gemaakt worden van alle antwoorden die ooit op de vragen in de vragenlijst zijn gegeven. De antwoorden kunnen als .csv-formaat geëxporteerd worden, waarna je zelf de vormgeving aan kunt passen. Naast de naam, de start- en einddatum van de meting zijn onderstaande gegevens (per antwoord) terug te vinden in de export.


"Vraagnummer";"Sectie";"Vraag";"Antwoordnummer";"Antwoordtekst";"Aantal keer gekozen";"Totaal antwoorden";"Percentage"


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren