RegiVrijwilliger - Het vrijwilligerdossier activeren

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Thu, 26 Oct 2023 om 01:31 PM op Jos Koedam

Wanneer een vrijwilligersdossier is aangemaakt, krijgt het dossier de status in aanmelding. U kunt de status van het dossier met één druk op de knop activeren of handmatig een andere status selecteren (zie afbeelding 1.0 hieronder).

! Regels met betrekking tot het activeren van het vrijwilligersdossier zijn terug te vinden in het document werkafspraken , dit document moet binnen uw organisatie bekend zijn. In dit document kunt u onder andere terugvinden wat er in het dossier opgeslagen moet worden, mag worden en welke richtlijnen en achterliggende afspraken er gemaakt zijn.

Afbeelding 1.0, een dossier kan geactiveerd worden maar u kunt ook handmatig een andere status geselecteerd worden.

Wanneer het dossier van een vrijwilliger niet geactiveerd is, kan de vrijwilliger;

- niet inloggen op het vrijwilligersportaal

- geen declaraties indienen

- geen vragen van bewoners bekijken

- geen interne artikelen lezen

Deze functionaliteit werkt alleen goed wanneer er in het document interne werkafspraken opgenomen worden wat er minimaal in het vrijwilligers dossier aanwezig moet zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan "een contactmoment m.b.t. het intake gesprek", "een ondertekende overeenkomst", "een koppeling met een standaard locatie".