Notificaties bij activiteiten

Gemaakt door Jos Koedam, Gewijzigd op Wo, 26 Jun om 3:54 PM op Ward Verhagen

Leestijd: ongeveer 15 minuten 

Wat leer ik in dit artikel: Allen over e-mail notificaties bij activiteiten (instellen).Inleiding

In de loop der jaren zijn er verschillende instellingen gemaakt voor het instellen van notificaties rondom activiteiten. Dit artikel biedt een overzicht van welke notificaties er per e-mail verstuurd kunnen worden en waar je deze kunt instellen.
INHOUDSOPGAVE


Het is mogelijk om in de RegiAct full client via het scherm Systeem onder het menupad Bestand - Instellingen - Algemeen verschillende notificaties te activeren. In Afbeelding 1.0 hieronder is te zien hoe dit scherm eruitziet.


Afbeelding 1.0, op het tabblad Systeem zijn er instellingen voor notificaties beschikbaar.


Inschrijvingen


Wanneer hier een e-mailadres wordt opgenomen dan worden er drie verschillende notificaties naar dit e-mailadres verstuurd.

 1. Er wordt een notificatie naar dit e-mailadres verstuurd wanneer er in RegiAct (online) een inschrijving wordt gedaan (dit is dus een actie van een collega), zie afbeelding 1.1 hieronder. 


Afbeelding 1.1, de notificatie "inschrijving toegevoegd"


2. Er wordt een notificatie naar dit e-mailadres verstuurd wanneer er in RegiAct (online) een inschrijving wordt aangepast (dit is ook een actie van een collega), zie afbeelding 1.2 hieronder.


Afbeelding 1.2, de notificatie "inschrijving bewerkt"3. Er wordt een notificatie naar dit e-mailadres verstuurd wanneer er via de RegiCare API gebruik gemaakt wordt van de functie activiteitInschrijvingAnoniem,  zie afbeelding 1.3 hieronder.


Afbeelding 1.3, de notificatie "Anonieme activiteit inschrijving geplaatst"4. Er wordt een notificatie naar dit e-mailadres verstuurd wanneer er via de RegiCare API gebruik gemaakt wordt van de functie activiteitInschrijvingPlaatsen, zie afbeelding 1.4 hieronder.

 

Onderwerp e-mail: Activiteit inschrijving geplaatst

Afbeelding 1.4, de notificatie "Activiteit inschrijving verplaatst"


notificaties en de RegiCare API


Er worden ook bij inbouw van een tweetal API functies* notificaties verstuurd op basis van de bovenstaande configuratie.
Dit betekend dan ook dat er alleen notificaties verstuurd kunnen worden naar de eigen organisatie en niet naar de deelnemers die de inschrijving plaatsen.


* het gaat hierbij om de functie activiteitInschrijvingAnoniem en activiteitInschrijvingPlaatsen .


Activiteiten


Wanneer hier een e-mailadres wordt opgenomen dan wordt er bij het aanmaken van een nieuwe activiteit in RegiAct Online een notificatie naar dit e-mail adres verstuurd.


Afdeling I, II, III, IV, V - INACTIEF


Hier kunnen namen en e-mail adressen opgenomen worden voor afdelingen. Zodra er een naam en een afdeling is ingevoerd kan er via de tegel Centraal bureau in RegiAct Online (zie onderstaande afbeelding) eenvoudig vanuit deze module een vraag over inschrijven of activiteiten verstuurd worden aan één van deze afdelingen.


Afbeelding 1.5, de tegel voor het versturen van een bericht aan het Centraal bureau ziet er zo uit.Inschrijfbewijs - INACTIEF


Het inschrijfbewijs is niet meer actief.
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren